bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

1.9.06

THUISVOORDEEL

Vandaag begint het schooljaar weer en dus mogen ook broerlief en Papavandamme weer opdraven. Om het einde van hun zomervakantie te vieren hadden Bavada en Kipje gisteravond de 'Eindezomerspelen' georganiseerd, de eerste editie van wat een jaarlijkse traditie moet worden.

Tussen een aperitiefje en een snackje door dienden de drie koppels (mijn ouders, broerlief en Laure'ke en wijzelf) zich te meten in drie keiharde disciplines in onze tuin. De thuisploeg begon triestig met een laatste plaats in crockat, maar liet daarna twee overwinningen op rij optekenen in het ringen gooien en in poestanque.

Het leverde de eindoverwinning op en de wetenschap dat de afzichtelijk lelijke wisselbeker (foto verschijnt nog wel eens bij Kipje) nog een jaar langer in ons bezit blijft. Joepie!


31.8.06

OPMERKELIJK BEZOEK

Zaterdag gezien ten huize Bavada & Kip : Sinterklaas!

De seizoenen lijken helemaal ontregeld in onze gezellige habitat, want nadat we eerder al kerstversiering aanschaften kregen we nu ook al de sint op bezoek! Een en ander had te maken met de aanwezigheid van een kudde ex-kotgenootjes van Bavada op zaterdagavond. In het roemrijke studentenverleden van Bavada (niets van wat ze durven beweren kan bewezen worden, bvd) daagde de goedheilige man ook al wel eens op in het kot in de Brankardierstraat en speciaal voor de gelegenheid hadden Bavada en Kip de man gesmeekt om al even vroegtijdig uit Spanje terug te keren. En met succes!

Overigens was het een hele fijne avond, met veel herinneringen en een pak nieuws van de vrienden van weleer. (jobs, nageslacht, verworven vastgoed,...) Voor herhaling vatbaar!


TIJDVERLIES

Gisteravond moest in volle deadline nog snel-snel naar een persconferentie over de gastronomie in de stad, teneinde dat stukje zeker deze week nog te kunnen meegeven. Ik was netjes op tijd met de bedoeling ook weer vlot te kunnen vertrekken, maar dat was buiten de collega's van andere kranten gerekend. Die daagden immers niet op, zodat de organisatoren maar bleven wachten om met de uitleg te beginnen. Toen ik na een kleine drie kwartier de persmap al van buiten kende, de foto al genomen kon worden en nog steeds geen ander medium was komen opdagen werd dan maar besloten uiteindelijk geen uitleg meer te doen. Alles stond toch netjes in de persmap. Great, had ik drie kwartier mijn broek zitten verslijten en kon ik dan alsnog vertrekken, het gastronomische buffet noodgedwongen onaangeroerd achter mij latend.

Nu, in die tijd toch even een paar eigenaars van lokale toprestaurants wat nader leren kennen en da's voor zover ik weet ook een deel van de job. (Het leren kennen, niet het eigenaar zijn)


AFWISSELENDE VOEDING

Recent was ik een keuze aan het maken in het aanbod aan kattenvoer voor onze teergeliefde vreetzakjes toen me opviel hoeveel variatie dat aanbod eigenlijk bood. Maar liefst twaalf varianten staan er op ons schap en dan hebben we ze waarschijnlijk nog niet eens allemaal! Terrines, brokjes in saus of in gelei, en dat dan telkens met gevogelte, rund, zalm en noem maar op, bovendien nog eens in onderlinge combinaties.

Allemaal fijn en leuk voor die beesten en zo, maar ik vraag me toch af of het hen zelf eigenlijk een moer uitmaakt. Mijns inziens vallen ze de verschillende smaken even gretig aan. Of vinden ze het allemaal even lekker/affreus???


(c) 2002 - 2009 // bavada industries