bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

25.1.08

SLECHTE ZET

Deze week is in ons gazetje een oproep verschenen voor een nieuwe medewerker. Vandaag zijn al drie reacties binnen, maar een kandidaat is er in geslaagd een cv op te stellen in Comic Sans MS. Jawel, het ooit populaire, maar ondertussen verguisde lettertype waar zelfs Sven Ornelis zijn naam nog niet in zou willen zien staan.

Okee, het is nu niet zo dat die man/vrouw in kwestie het sowieso al mag vergeten voor die vacature, maar de perceptie is er ondertussen wel natuurlijk.

Labels: ,FILMJAAR 08

Een jaar met een nieuwe Burton en een verse Coen-brothers, dat moet gewoon een subliem filmjaar worden! Dit zijn alvast de tien titels waar ik het meeste naar uitkijk (om diverse redenen). Extra suggesties zijn welkom.

- No Country For Old Men (Coen)
- Sweeney Todd (Burton)
- Cloverfield (al was het maar voor de hype)
- Be Kind Rewind (Gondry, trailer is subliem)
- Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
- The Dark Knight (Batman)
- The Curious Case of Benjamin Button (Fincher)
- Wall-E (Pixar)
- Den du frygter (Jensen en een halve Dogma95-crew)
- Quantum of Solace (Nieuwe Bond)

Nummer 1 gaan we vanavond alvast naartoe.

Labels:TOMMEKE AAN DE DOPE?

Neen, natuurlijk beweren we niet dat Tom Boonen drugs pakt, maar blijkbaar zijn de flikken wel bij de papa en de mama op bezoek geweest, in het kader van een onderzoek tegen zijn vriendje Tom Vannoppen, die coke zou hebben gesnoven. Die had de naam van Boonen laten vallen tijdens een verhoor en dus moesten de speurders wel eens langsgaan.

Veel zou er naar verluidt niet gevonden zijn, dus mag Tommeke straks weer door de woestijn in Qatar gaan sjezen. En winnen. Met de vingers in de neus.

Labels: ,24.1.08

OPEN BRIEF AAN DE NMBS

Beste Jannie Haek,

Wij richten dit schrijven tot u naar aanleiding van een steeds terugkerend en vervelend fenomeen. Het is namelijk zo dat wij wanneer wij na een lange dagtaak naar onze favoriete friturist (Jimmy) willen, wij steevast den spoorweg moeten kruisen. Op zich geen probleem, maar op de terugweg kan je er van op aan dat we een op de twee keer aan een gesloten overweg staan. Inschatten van dienstregelingen ten spijt, het lijkt wel of den duivel er mee speelt!

En dit is des te frustrerender daar we dan telkens kunnen aanschouwen dat de trein in kwestie quasi leeg is en dat we bovendien steevast minutenlang nodeloos aan de overgang moeten wachten. Is het echt niet mogelijk dit iets beter af te regelen? Ik bedoel maar, denkt u dan echt niet na dat er misschien mensen met dampende frietjes (of pita's) aan de slagbomen staan?? En dan schrikken de mensen natuurlijk als er eens iemand tussen de overweg door slalomt! Ik hoop dat u deze zaak toch eens bekijkt en samen met uw collega's bekijkt of het mogelijk is de treinen tussen Kortrijk en Brugge rond etenstijd misschien even te laten halt houden in het station.

In afwachting zien wij ons genoodzaakt niet langer van uw spoordiensten gebruik te maken, teneinde de druk al wat op te voeren. Ook al omdat de verbinding tussen onze woonst en het regiofabriekje sowieso danig te wensen overlaat. (Maar da's een andere kwestie) Dank intussen om uw dienstregeling dus in die mate aan te passen dat de wachttijden voor mensen met koud wordende fastfood tot een minimum worden herleid.

We denken trouwens dat we niet alleen voor onszelf spreken.

Vriendelijke groeten,

Bavada en Kipje

Labels: , ,23.1.08

DISCO COFFEE!

Cool! Onze drankenautomaat is tegenwoordig uitgerust met flikkerlichten en laat ons eerlijk zijn, dat geeft de werkplek nog maar eens een extra meerwaarde.

Cocktails komen er nog niet uit, maar da's waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd.

Labels:MAKE UP KILLS

Voortbordurend op het vorige berichtje : er is in 1993 al eens een acteur geweest die er het bijltje bij neerlegde op 28-jarige leeftijd. Hij werd afgeknald op de set, toen een echte kogel in een filmwapen bleek te zitten. Brandon Lee was de naam en dit beeldje komt uit zijn laatste film, The Crow.

Tiens, bespeur ik daar toch enige gelijkenissen met ons aller Heath? Die overdadig gemaquilleerde ogen, de witgekalkte tronie, die zwaar besmoste smile,... Toch maar voorzichtig zijn met schmink dit jaar?

Labels: ,THE JOKER UITGELACHEN

Acteur Heath Ledger, bekend van Brokeback Mountain en The Brothers Grimm is het hoekje om. Overdosis op z'n 28ste, een jaar te laat om in het rijtje van rock 'n' roll suicides te passen nota bene. En dat terwijl hij komende zomer de reden schijnt te zijn waarom we met z'n allen naar The Dark Knight, de nieuwe Batman moeten.

Ja, da's minder lachen natuurlijk!

Labels: ,22.1.08

VOLGENDE WEEK IN 'VERLOREN LAND'

De nieuwe Canvasreeks 'Verloren Land', waarin we samen met bv's grasduinen in stoffige archieven en op zoek gaan naar de straffe geschiedenis van hun voorvaderen is prima televisie. Je leert een boeiende kant kennen van publieke koppen die je niet in de boekskes vindt, zonder dat het voyeuristisch wordt. Inkijktelevisie met een canvastouch. En gezien de generatie waarover het gaat heel vaak ook geactualiseerd oorlogsdocudrama.

Volgende week krijgen komt zo verrassend genoeg Filip Dewinter aan bod. De programmamakers gingen op zoek naar diens grootvader Beowulf Dewinter en ontdekten dat de man in kwestie ook in de kampen heeft gezeten. "Ik wist dat mijn opa een straffe kadee was", zegt de VB-kopman. "Maar ik heb toch staan kijken van wat we in de archieven hebben opgegraven! Bompa Beowulf heeft drie jaar lang afgezien in de kampen,... gezwoegd als de beesten om de discipline er daar een beetje in te houden. Beowulf was in de kampen verantwoordelijk voor het gezondheidsbeleid. Hij voerde de hobbyclub vendelzwaaien voor kampbewoners in en werkte nauw samen met de kampkeuken voor een uitgebalanceerd crashdieet." Voorts zou Beowulf volgens brieven ook eigenhandig het tempo van de zogenaamde dodenmarsen hoog gehouden hebben, 'om de conditie van die sukkelaars wat op peil te houden'.

>> Maandag 28 januari om 21u40 op Canvas

Labels: , ,21.1.08

NINOVE VS. DE ISLAM

Ninove verbiedt het dragen van een hoofddoek in publieke functies... Aha! Dan was die bommelding van enkele weken terug dus toch het werk van Al Quaida!

Man, zijn die gasten visionair!

Labels:PARKINGPROBLEMATIEK

Is er een buurman van het regiofabriekje die me op zijn/haar oprit wil laten staan? Want sinds ze hier overal blauwe zone aan het kleuren zijn kan ik m'n vroemtuig bijna evengoed thuis laten staan en te voet komen!

... wat ik trouwens al een keer heb gedaan. Plezant, daar niet van, maar niet altijd even praktisch.

Labels: ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries