bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

1.2.08

SFEER TIJDENS OCTOPUSOVERLEG ZIT GOED

Tegen alle verwachtingen in gaat het prima met het octopusoverleg. De sfeer is naar verluidt opperbest en er is zelfs tijd voor grapjes en verkleedpartijen (zie foto).

Hoe het met de cruciale communautaire dossiers zit is minder duidelijk.

Labels: , ,31.1.08

WHY SO SERIOUS?

Als eerbetoon aan Heath Ledger en omdat Lego deze week 50 jaar bestaat :

>> De trailer van The Dark Knight... in Lego!

"Let's put a smile on that face!"

Labels: ,KIP VERSUS KWARTEL

kwartelHet was ongeveer half acht gisteravond toen ik plots telefoon kreeg Ik was nog volop aan het werk (deadlinewoensdag weetjewel) en ik kreeg een Kipje in paniek aan de lijn. Ze had vreemde geluiden uit de keuken gehoord en toen ze met een bang hartje was gaan kijken had ze zich een hoedje geschrokken. De buren hebben waarschijnlijk net geen gezinsdrama gemeld na de ijselijke schreeuw. In de keuken trof Kipje namelijk een wanhopig rondfladderend vliegbeest aan (volgens haar van vrij omvangrijke proporties), daarbij stevig opgejaagd door katerbeest Rino, onze jager van dienst.

Onze keuken is niet groot, je verwacht er echt geen gevogelte dat zich niet in de oven bevindt en overal lagen pluimen, dus kan ik me ergens wel de paniek inbeelden. Nu, toen Kipje via de telefoon over haar eerste angsten heen was heb ik haar wat door de apocalyps heen geloodst en heeft ze de katten in het kot kunnen steken en het vogelbeest kunnen opsluiten in de keuken. Bij thuiskomst heb ik het gevleugelde vriendje, na wat opzoekwerk een kwartel trouwens, dan netjes buiten kunnen zetten.

Rest nu wel nog het mysterie hoe dat beest in bavada's naam in onze keuken is beland! De enige mogelijke toegang is na een grondig nazicht de kattenklep. Dus ofwel hebben we te maken met een avontuurlijk aangelegde kwartel en is dat stuk gevogelte zelf door de klep gehupt, ofwel heeft Rino het beest door de nauwe doorgang gesleept en mag het beest van veel geluk spreken dat het amper gekwetst is en het fladderbeest -eens binnen- aan de klauwen van onze stoere kater heeft weten te ontsnappen. Of zitten we misschien met een soort 'tijdspoorten' achter onze wasmachine, zoals in Primeval??

In elk geval, dolle avonturen ten huize bava en kip! En dan moet de Soiree Eurosong van zondag aanstaande nog komen!

Labels: , ,DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME

Cool! Als je bij google op 'fundamentalisme' zoekt sta ik op een vierde stek. Doet me denken aan m'n begindagen als blogger, toen ik nog een tijdje gelinkt stond op een of andere Iraanse fundamentalistische website. (die gewoon op de naam was afgegaan)

Labels: ,30.1.08

CONCURRENTIESTRIJD OP EEN HOOG NIVEAU

Gisteravond was er een persconferentie in een (overigens bijzonder smaakvol) restaurant in de stad. Collega H van Het Nieuwsblad was evenwel niet van de partij. De reden? Het restaurant bevindt zich op een slordige 36 meter hoogte en is enkel te bereiken met een panoramische glazen lift aan de buitenkant van het gebouw. En je raadt het al : H heeft hoogtevrees.

Uiteraard ga ik hier nu niet mee lachen, maar het biedt wel mogelijkheden. Vandaar dat ik een oproep zou willen lanceren om zoveel mogelijk persconferenties te organiseren op grote hoogtes. Nodig ons dus gerust uit op torenkranen, hoogwerkers, loopbruggen en wankele wolkenkrabbers. Ik zal er zijn en we zien wel wie er nog opdaagt.

Hey, de regionale concurrentiestrijd is hard hoor!

Labels: ,29.1.08

ORNELIS IN 'T KWADRAAT

Al gezien hoeveel lookalikes van Sven Ornelis er zijn? En dat zijn dan nog alleen de mensen die zich min of meer vrijwillig hebben aangemeld! Reken daar dus nog maar een pak getergde sukkelaars bij die, vergeefse afvalpogingen en chirurgische ingrepen ten spijt, de pech hebben om op de Q-queen te lijken...

Dat de Luo's en Kikuyo's van Kenia zich daar eerst eens mee bezighouden!

Labels: ,TETTEN IN DE CINEMA!

En nu we je aandacht hebben... we gaan het hebben over tetten in de cinema! Want wie de voorbije maanden naar de Cityscoop is geweest heeft 'em vast al gezien, de spot voor het Vlaams Neutraal Ziekenfonds. Een sensueel dansende deerne in psychedelisch geel-oranje tinten op een fuchsia achtergrond die stript tot ze met haar borsten bloot staat te paraderen. En dan boenk : 'Het neutraal ziekenfonds'.

En dan krijgen we nog even een zwarte (nouja, roze eigenlijk) medemens die wat staat te trommelen en onze aandacht moet vestigen op een wedstrijd waarmee we een reis naar Afrika kunnen winnen. Alsof iemand daar nog op let. Maar wie komt daar toch op? En hoe erg is het met het Neutraal Ziekenfonds gesteld dat ze denken hun imago te moeten opfleuren door met een blote meid naar de cinema te moeten trekken? Denken ze nu echt dat de jeugd massaal zal redeneren 'Jawadde, da's nog een beetje een cool ziekenfonds!'? Jongens toch, geef dan toch gewoon weer gratis sporttassen of stylo's weg.

>> Bekijk de spot hier!

UPDATE : Wie geshockeerd is door het platte taalgebruik in de titel, okee okee. In 't vervolg gebruik ik dan wel gewoon 'bioscoop'

Labels: ,28.1.08

EVIL, EEEVIL! (2)

Ik zou er hier veel kunnen zetten deze morgen, want de mailbox zat vol met flurken die artikels afzeggen, afspraken die plots niet meer blijken te gelden, hele pagina's die er voor deze week plots out of the blue bijkomen en nog een pak meer lijken uit de kast.

Maar een welbepaalde pipo spande toch wel de kroon. Voor een vaste rubriek in ons gazetje had een businessflurk mij vrijdag gegarandeerd dat hij mij tegen vandaag de coordinaten van een van zijn mensen zou bezorgen die we dan zouden kunnen interviewen. Voor ons een boeiend gesprek, voor hen een leuke promopagina. Maar computer says no, want de Grote Meneer wil plots niet meer meedoen. 'Dat gaat deze week niet meer gaan', liet de kwast zijn secretaresse kakelen.

En als ik dan aandring dat meisje het spelletje laten spelen met 'ik kan hem nu niet bereiken', 'hij is in meeting' of 'misschien in de late namiddag mijnheer?'. Ja tarara madam. Jij kunt er niks aan doen, maar dat is spijtig genoeg een hele mooie en makkelijk verdiende pagina gratis publiciteit die jullie aan jullie neus zien voorbijgaan. Met dank aan die succesvolle chef van je!

Misschien daarom dat je nog altijd kartonnen dozen plooit, dipshit!

Labels: ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries