bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

9.2.08

ONNOZELE MIJMERING VAN DE DAG

Mijn nichtje (nou ja, een van de vele) heeft vorige week haar tweede kindje op de wereld gezet. Het is een dochtertje en ze hebben dat kindje Fran genoemd. Mooie naam, dat zeker, maar wat ik mij nu afvraag :

Spreekt dat boeleke dan al meteen 'Frans' van zodra het iets brabbelt?

Labels: ,8.2.08

HET GAT IN DE MARKT : DE BAJESKRANT

Michael Scofiel liet zelfs al een proefexemplaar van onze experimentele gazet drukkenSinds Kipje hier telefoons krijgt van abonnees op de verschillende publicaties van het fabriekje heeft ze al minstens vier keer gedetineerden aan de lijn gehad. Voor een vrij logische adreswijziging bijvoorbeeld. Leuk dat ook die mensen onze schrijfsels graag lezen, maar het wijst er ook op dat er daar een duidelijke lezersmarkt te vinden is.

En bovendien een vrij onontgonnen lezersmarkt als je het mij vraagt, want voor zover ik weet bestaat er nog geen tijdschrift voor gevangenen. Nochtans is het een heel interessante niche. Ze hebben veel tijd, zijn geboeid (haha!) en hun interesses sluiten perfect aan bij een pak onderwerpen waar we al goed in zijn, zoals rechtbankverslaggeving, fiscaliteit en decoratie.

Een blad voor de bajesklant lijkt me dan ook een prima idee, met aandacht voor de grote juridische zaken van hun collega's en vrienden, de hipste trends in celdecoratie en plezante hobby's op vier vierkante meter. Een Uit-kalender is minder relevant.

Misschien toch eens mee naar De Groten Bureau Met De Dubbele Deur stappen?

Labels: , ,7.2.08

WERKZOEKENDE

Sinds enkele dagen zijn we trouwens bezig met het (opleiden/bezighouden/entertainen) van een stagiair. Niet simpel, want zo'n mensen zijn natuurlijk gemotiveerd, werken elke taak netjes af en komen daarna meteen om wat nieuws vragen. Hoe waren we zelf nietwaar?

Nu, de kerel doet het prima, maar ik moet soms echt al beginnen denken wat ik die jongen nu nog kan geven. De krant nalezen op tikfouten zodat de Kleine Gnoom dat niet meer moet doen? Mijn auto laten wassen? De boel eens stofzuigen?

Of hebben jullie een beter idee?

Labels: , ,LETERME WIL SUPERTRUCKS

transformersYves Leterme, minister van mobiliteit, wil naar verluidt 'supertrucks' op de Belgische wegen. De bedrijfswereld is al lang vragende partij van vrachtwagens van 25 meter lang die tot 60 ton kunnen wegen, maar eigenlijk is dat niet hetgeen Yves bedoelt. "Ik denk inderdaad dat men mij weer eens verkeerd begrepen heeft", aldus Yves in een reactie aan onze site. "Ik wil niet per se lange camions, maar wel van die robots die de strijd kunnen aangaan met andere snode complexe mechanismen..."

Yves Leterme transformateurDe ex-minister-president en ex-ex-formateur zag onlangs de film Transformers op dvd en zou het naar eigen zeggen 'de max' vinden indien zo'n mechanische superhelden zich op onze Vlaamse (en wie weet zelfs Waalse) wegen zouden bewegen.

Stilletjes hoopt Yves uiteraard ook dat de 'Transformers' hem ooit nog kunnen helpen bij een mogelijke volgende (trans)formatie-opdracht.

Labels: , ,6.2.08

HET WOORD VAN WOENSDAG : 'HOKVERSLAAFDEN'

Labels:ANTI-ROOS

I've said it before, and I'll say it again : ik ben niet echt overtuigd van de radiofonische presentatiekwaliteiten van de genaamde Roos Van Acker. Een te snerpend stemgeluid naar mijn goesting (zeker 's ochtends) en grapjes die vooral zijzelf grappig lijkt te vinden. Afijn, ik niet alleszins. Bovendien vindt La Roos blijkbaar dat ze met vrijwel elk nummer moet meezingen omdat ze ooit nog eens in Eden heeft gezongen.

Ze zouden beter wat youngsters laten klooien als Van de Veire er niet is.

Labels: ,5.2.08

PRETTY AVERAGE TUESDAY

Deze ochtend moeizaam uit bed gerold, m'n kleine ontwakende oogjes zachtjes aan het felle licht moeten laten wennen, daarna naar de redactie gebold en hier al een voormiddagje gezapig door de obligate stapel papier en mails aan het baggeren. We ploegen dapper voort, maar aan een slakkengangetje voorlopig.

Ik weet niet hoe het over de grote plas zit, maar voor Bavada is het niet meteen Super Tuesday vandaag. Nu, dat kan nog veranderen natuurlijk, ik gun de dag nog wel wat tijd.

Labels:HOE ZOU HET NOG ZIJN MET... ARIEL SHARON?

Het is een vraag die ik me af en toe eens stel, als het Midden-Oosten weer eens in het nieuws opduikt. Want voor zover ik weet ligt de voormalige Israelische premier nog altijd rustig in zijn vegetatieve toestand, en dat ondertussen al sinds 4 januari 2006.

Zetten ze het nieuws soms nog op in de hoop dat ie plots wakker schiet? Spelen ze soms zelfmoordpalestijn rond zijn bed om hem te pesten? En hoeveel van zijn 140 kilo's zou hij -comateus als hij is- nu nog overhouden?

Of is ook dit een complot en zit Sharon ergens op een zonnig eiland 'Risk Special Edition - The Gaza Strip' te spelen met Arafat en Rabin?

Labels: ,4.2.08

GOED NIEUWS UIT HOLLYWOOD

Het einde van de scenaristenstaking in Hollywood lijkt in zicht. Nu alleen nog iemand vinden die het akkoord wil op papier zetten en ze zijn er!

Labels:GE HEBT HET ZELF GEZOCHT! (1)

In navolging van freaq gaan we ook eens de leukste zoekopdrachten prijsgeven, waarmee wanhopige surfers bij bavada terechtkomen.

05 tetten in de cinema
Toegegeven, een beetje zelf naar gesolliciteerd natuurlijk. Als we de vettige surfer kunnen lokken en dan op z'n honger kunnen laten zitten met postjes over brood, lego en kwartels gaan we 't niet laten. En some people took the bait.

04 wat is de reden van vergiftiging van joesjtsjenko
Een student die bezig is met een eindwerk rond de oranje revolutie of de Oekraiense staatsveiligheid zelf? Of zoeken er andere dissidenten naar ideetjes? Geen idee, maar of de oplossing bij bavada te vinden is kan ik u niet zeggen. Staatsgeheim vrees ik...

03 hoe gevogelte pluimen
Wel, de trouwe lezer weet dat je er natuurlijk gewoon best katerbeest Rino achteraan stuurt. Maar er zijn vast ook alternatieven!

02 stressbal in de vorm van een borst
Right... ik kan me wel voorstellen dat het op zich kan ontstressen, maar toch een beetje weird niet? Ik bedoel maar, neem je dat dan mee naar je werk? Nu, eerlijkheidshalve moeten we hier aan toevoegen dat we ooit nog zo'n ding aan Bietje cadeau gedaan hebben. Benieuwd of ie het nog heeft!

01 sven ornelis met blauw haar
En waar zou dat dan staan? Op zijn rug? Want op zijn kop is het maar dun meer gezaaid en blauw is het allerminst. Afijn, de fans van Q-music hebben alleszins bizarre obsessies als je 't mij vraagt.

Labels: ,BROOD NODIG?

Aan alle mensen die vandaag na mij naar de bakkerij hier vlakbij het regiofabriekje denken te gaan voor een vers brood : sorry, ze zijn gesloten t.e.m. woensdag en ik heb daarnet het allerlaatste exemplaar uit de automaat geplukt.

Maar gezien de economische wetten van vraag en aanbod kunt u natuurlijk wel altijd een bod doen op een deel van de buit. We starten met 20 cent per sneetje.

Labels: ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries