bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

22.2.08

EVIL, EEEVIL! (3)

even een gesprek gehad met de Kleine GnoomDeze ochtend een bescheiden aanvaring gehad met de Kleine Gnoom. Onze ervaren en wijze rot in 't vak (dat is ie soms zelfs echt!) was er van overtuigd dat ik de voorzitter van een welbepaalde vereniging niet had gecontacteerd voor een artikel en gooide dat nogal abrupt en out of the blue in mijn gezicht. Niet beleefd eens informeren, geen vriendelijke vraag, maar zijn gebruikelijke verontwaardigde vaststellingspolitiek.

Dat ik op tien seconden een mail kon opdiepen van zijn goeie vriend in kwestie, dat ik de desbetreffende flurk 100% zeker aan de lijn heb gehad en dat de redactionele aanpak in onze krant dus perfect in samenspraak met die man was tot stand gekomen kon hem uiteraard niet overtuigen van de geleverde inspanningen. Nu, misschien heeft hij het gewoon niet gehoord. Maar bon, het stilletjesaan aanzwellende theater vond een slot toen ik de Gnoom vroeg of ik dan een leugenaar was, waarop rustbrenger Jan met de Pet even als Verenigde Naties optrad en het conflict (tijdelijk) begroef.

En waar het eigenlijk misgelopen is? De meest logische uitleg lijkt me dat een van de betrokkenen (de voorzitter in kwestie, de Kleine Gnoom OF ikzelf) dement aan het worden is, want iemand moet iets vergeten zijn. Pronostiekje iemand?

Labels: ,KATARAKT ROYALE

Koning Albert II is geopeerd aan cataract op zijn rechteroog. Tsss, hij is weer eens bij de VRT op bezoek geweest! Wedden dat Paola al fruitbomen aan 't planten is in de tuin van Laken?

Labels: , ,NIEUWS MOET NIEUWS BLIJVEN

De redactie van de VRT is niet goed bezigBen ik de enige of vinden jullie ook dat het niet zo goed gaat met het nieuws van DEREDACTIE? En dan heb ik het niet over de foute filmpjes die starten en evenmin over de andere technische mankementen. Ik heb het ook niet over de mottige site waar ik maar niet warm of koud van word en zelfs niet over de dt- en andere taalfouten die je er regelmatig kunt spotten. Maar bon, dan vind je toch al iets terug.

Neen, in dit geval heb ik het eigenlijk over het journaal zelf. Het kan aan mij liggen, maar naar mijn idee trekken ze daar te vaak de human interest-kaart. Straatinterviewtjes met volkse venten en madammen over zieke Yves ('t komt door de perikels met den Waal!') of over de terrorist in de buurt ('Gho, ik wist niet dat er hier zoiet woonde!'), items over oehoe's die klakken pakken en ga zo maar door. Non-nieuws, met veel te vaak nietszeggende gesprekken die geen enkele meerwaarde bieden. Iedereen is interessant, maar er zijn andere plekken om dat te ontdekken.

Kijk, ik ben dol op de voedingsbodem van In de Gloria en Man bijt hond, maar laat het nieuws het nieuws blijven alsjeblieft!

Labels: ,21.2.08

NAAR DE HEL MET DIE CRAPULEUZE ZEDENSCHENNERS, VRIJMETSELAARS EN OVERSPELIGE ECHTBREKERS!

is dit de afvallige priester in kwestie?Een tijdje terug postte ik hier al uittreksels van een lezersbrief getiteld 'Duivelskinderen' en ik moet zeggen, ik ben dol op dat soort vlammende proza, met vuur gepend vanuit een zeldzaam geworden lekker ouderwetse fanatiek katholieke overtuiging.

Zodoende was ik verheugd deze week volgend schrijven aan te treffen (zij het met hier en daar een minieme wijziging, teneinde de privacy niet te schaden) :

"Wie kan aan tafel in het opvangtehuis van de afvallige priester? Diegenen die vet onderhouden zijn in sociale voorzieningen, maar de berooide zwerver zonder financieel bestaansmiddel is daar afgewezen. Dit is een systeem van ongerechtigheid. Daarenboven bedriegt en misleidt de afvallige priester de katholieke kerkgemeenschap. De afvallige priester vervalst de Eredienst van de Kerk, waar hij eveneens het apostolisch dienstwerk van verdraait en vervalst, daar die afvallige priester het Heilig Eucharistisch Offer negeert. Evenmin vervult die afvallige priester werken van christelijke liefdadigheid. Integendeel, hij ondersteunt de dode werken, o.a. de crapuleuze zedenschennis van overspelige echtbrekers, etc... Die afvallige priester dient oneervol te zijn betekend, daar hij vrijmetselaar en antichrist is!"

Machtig. Ik zie die man gewoon de letters op dat naar oude boeken geurend papiertje krassen, intussen op zijn onderlip bijtend. "Ze mogen het eens weten, die heidense beesten!"

Labels: ,VEEL TE LUIT

dood aan de luitspelers!Onlangs is hier een persberichtje op m'n bureau beland met een cd'tje bij. Omdat de lokale invalshoek me ergens ontging is er niks mee gebeurd, maar de cd is blijven liggen. Het ging om een album met renaissancemuziek, uitgevoerd op een luit. Nu, ik ben breeddenkend, kan ook klassiek werk op z'n tijd wel eens smaken en heb dat plaatje dus maar eens in de cd-speler gepleurd. Vollen bak uiteraard.

Maar jongens, wat is me dat een saaie boel! 66 minuten, 19 nummers lang hetzelfde getjengel en getokkel, amper variatie en geen spoor van melodie. Er zijn pakken midi-files die opwindender klinken! Zouden er echt mensen zijn die daar vrijwillig naar luisteren, die daar geld voor geven? Of die pakweg naar een concert van een luitspeler gaan, NIET met de bedoeling de flurk in kwestie met rottend fruit te bekogelen?

Afijn, ik ben geen historicus, maar ik kan me goed voorstellen dat er heel wat luitspelers de kop zijn ingeslagen tijdens de renaissance. Iemand die dat kan bevestigen dan wel nuanceren?

Labels: ,DONDERDAG

Het houdt niet op. Maandag stond er nog een kwast tegen de koffieautomaat te kletsen, deze ochtend zag ik de vroege uurtjes een eveneens in kostuum gehesen vent die zowaar tegen de portier aan het tetteren was. De portier!

Man man man, je komt zo wat tegen in dit fabriekje!

Labels:20.2.08

HET WOORD VAN WOENSDAG : 'GOOCHELTRUCK'

Labels:MACHO-CHEF

Grappig als je als 'baas' van je lief soms afspraken moet regelen voor een interview. Zo kon ik daarnet een restaurantuitbater blijkbaar bijzonder plezieren dat hetzelfde 'lief meisje' als de vorige keer nog eens zal langskomen voor een artikel.

Grappig ook hij daar dan tegen mij als een ware macho zit over te grappen. Zo van 'ja, u klinkt mij zelf ook wel sympathiek, maar u begrijpt dat ik natuurlijk liever zo'n meisje zie komen'.

Niet wetende hoe de vork aan de steel zit natuurlijk. En dat waant zich dan topchef!

Labels: ,19.2.08

LANG LEVE BAVADISTAN!

Kosovo is onafhankelijk, nu Bavadistan nogIn navolging van Kosovo overweegt ook Bavada zich nu af te scheuren en binnen afzienbare tijd de onafhankelijkheid uit te roepen. Het is stilletjesaan tijd voor een republiek Bavadistan, want in alle opzichten zou dat het leven van mezelf en Kipje, en op termijn dat van de vele bavadisten die zich in het gebied zouden willen vestigen, een stuk beter maken. In eerste instantie zou de republiek bestaan uit ons huisje en de tuin en moet het ook mogelijk zijn het braakliggend terrein tot aan de spoorweg te veroveren.

Het zou alleszins een stuk eenvoudiger zijn in Bavadistan. Geen aanslepende regeringsvorming, een sluitende begroting, geen problemen met fijn stof en met Kipje zelfs een te duchten kandidaat voor het songfestival. Nu nog een volkslied, een vlag en een nationale drank en we zijn er! Asielaanvragen zijn welkom.

Labels: , ,KAPSEL KIPJE - KAPSEL BAVA : 2 - 0

Vrijdag hadden Kipje en ikzelf blijkbaar hetzelfde snode plan opgevat : elkaar 'verrassen' door na het werk nog even bij een kapsalon binnen te wippen en met een frisse geknipte kop thuis te komen. Nu, ondertussen zijn de cliches bevestigd en is het weer bewezen dat zoiets bij vrouwen meer opvalt en meer tot gespreksstof leidt. Kipje heeft al van minstens twee collega's positieve feedback gekregen, terwijl er hier weer niemand wat van zegt.

En ik ben er nochtans zeker van dat er sommigen blij zijn dat mijn scalp er weer wat deftiger bij ligt!

Labels: ,18.2.08

WIE WE NAAR BELGRADO MOETEN STUREN

eurosong 2008Laat ik sms'end Vlaanderen maar eens wat euro's besparen en zelf een eurosongevaluatie doen. Als we de natie kunnen van dienst zijn, dan gaan we 't niet laten. Okee, er zijn mensen daar veel beter voor geschikt zijn dan ik, maar hoe meer meningen hoe beter, en wie weet is de mijne compatibel met de Izegemse Koningin van de Eurovisie.

Nu, vind ik die muziek goed? Zelden of nooit. Maar ik kan het circus wel smaken, mede dankzij een schare vrienden die er helemaal weg van zijn. En alles in zijn context geplaatst is dit mijn gedacht:

10: Katy Satyn
Geen flauw idee meer hoe dit ging eigenlijk. Grijze blubber. Doorspoelen graag.

09. Geena Lisa
Vintage Eurosong, maar te gemaakt naar mijn goesting.

08. Tanja Dexters
Okee, geen slecht nummer, maar naar verluidt een schaamteloze kopie van Helena Papadinges. En liedjes winnen geen twee keer. Kan natuurlijk wel wat wind maken met een hetze over plagiaat, teveel bloot en een affaire met Bert Anciaux
ishtar eurosong 2008
07. Nelson
Netjes en smooth allemaal -in zijn genre- maar ballads halen het zelden. En zeker niet als wij ze sturen.

06. Brahim
Vette soul in de allerbeste traditie, maar niks voor Bel'hrado hoor Bra'him. Nu, we zijn toch weer even op tv geweest intussen

05. A butterfly mind
Gho ja, was aanvankelijk niet tuk op dit duo dat we in huiselijke kring als 'the ugly sisters' bestempelden (ja wat zijn we stout), maar hun bezwerende samenzang kan misschien opvallen tussen de plastieken eurotrash.

04. Paranoiacs
Okee, met een rocknummer kan je scoren, maar dan moet het er wel zwaar op (of over) zijn. The Paranoiacs zijn goed, maar dit nummer lijkt me een te gewoon nummertje om potten te breken. Lordi had een dijk van een nummer EN hun clownsact

03. Tabitha Cycon
Vrolijk liedje met een internationaal klinkende zangeres (en dan doel ik niet enkel op haar witloofnaam) Wie weet, wie weet...

02. Sandrine
Dit kan wel wat worden. Een knappe melkchocoladen diva met een catchy nummer en een leuk showtje. En ze kan zingen!

01. Ishtar
Vrolijk melodietje dat in je hoofd plakt. En bovendien komen enkele van deze flurken uit de regio, dus als ze winnen levert dat vaste wat extra verkochte kranten op. Ha! Het ultieme argument!

Maar bon, toch een moeilijke keuze, want er zijn eigenlijk pakken betere nummers dan het kleuterdeuntje van Ishtar. Maar als je geen berenmutsdrager bent, dan kan je maar beter iets echt opvallend sturen, en mijns inziens is het o jalissi-riedeltje ons beste kans om minstens beter te doen dan pakweg twee of drie landen. Nu, ik ben natuurlijk Andre Vermeulen niet he...

Labels: ,MAANDAG

Maandagochtend, het doet iets met een mens. Daarnet een vent in een kostuum tegen de koffieautomaat zien kletsen.

Die gaat een lastige week tegemoet!

Labels: ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries