bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

29.2.08

VREEMD ZICHT

Deze middag gespot : een zwarte medemens die wat verweesd de etalage van het regionaal Vlaams Belang-secretariaat aan het bestuderen was, een raam vol schreeuwerige affiches en folders.

Arme man, zo geconfronteerd worden met de vrij duidelijke melding dat je niet welkom bent. Of hij dacht natuurlijk dat het een zoveelste interimkantoor was, in zijn zoektocht naar een job...

Labels:28.2.08

MAKE WAY LETERME!

Yves maakt plaats voor BavadaStraks vertrek ik naar Gasthuisberg, Leuven, voor mijn tweejaarlijkse cardiocontrole. Een gevolg van mijn spectaculaire open hartchirurgie van toen ik nog een klein bavada'ke was. Nu, omdat ik daar toch een beetje infrastructuur en personeel ter mijner beschikking wil hebben heb ik er op aangedrongen dat Yves Leterme daar toch tijdig ging ophoepelen. Die mens, die tenslotte een Waalse vader heeft, profiteert daar al lang genoeg van onze sociale zekerheid. En blijkbaar is de ziekenhuisdirectie op mijn verzoek ingegaan.

O ja, ik mag hopen dat elke onbevoegde kwast die in MIJN dossier snuistert uiteraard evenzeer ontslagen wordt. 't Zou maar normaal zijn!

Labels: , , ,VICKY POLLARD FOR EUROSONG!

Vicky Pollard als Eurosongkandidate voor Engeland?Het ligt zeker aan mij, maar ik droomde deze nacht dat we met de 'vaste equipe' aan het kijken waren naar Eurosong, of meteen naar the real thing, en blijkbaar had Engeland als inzending een act gestuurd die bestond uit achttien (teveel volgens het reglement, i know) lookalikes van Vicky Pollard. Die deden een gezamenlijke choreografie en ook een tweetal muzikanten zag er identiek uit.

Heel bizar allemaal, maar hoe het nummer klonk kan ik me echt niet meer herinneren. Misschien maar best ook. We zaten trouwens samengepakt in een piepkleine woonkamer, maar geen idee van wie die was. Ja mensen, ik had dan ook een lange en lastige werkdag achter de rug he. En ik had het met Freaq over Eurosong gehad, dus dat zal wel de aanleiding geweest zijn...

Labels: , ,27.2.08

JEDI CLIJSTERS

Wordt het dochtertje van Kim Clijsters ooit getraind door Master Yoda?Kim Clijsters is eindelijk bevallen en heeft zonet een dochtertje op de wereld gezet. Het kindje heet Jedi en neen, dat verzinnen we niet. Hoeveel geld ze daarvoor gekregen heeft van de federatie van cartoonisten, comedians en Geert Hoste is niet geweten, maar het is wel duidelijk dat die alvast in hun nopjes zijn.

Of de Star Wars-adepten even enthousiast zijn valt nog af te wachten, maar misschien sluiten ze baby Jedi wel in hun armen en kan Master Yoda de kleine Clijsters binnen enkele jaren wel klaarstomen om het ook later zelf op te nemen tegen The Dark Force.

Afijn, may the force be with her...

UPDATE : Blijkbaar was HLN iets te snel en articuleerde de snode vroedvrouw (of wie het ook was die hen getipt heeft) niet zo best. De juiste naam is naar verluidt 'Jada Elly'

Labels: , ,HET WOORD VAN WOENSDAG : 'KOERSDALING'

Labels: ,26.2.08

CLINTON NOEMT OBAMA VUILE NEGER

vuile neger! zwarte zak! mislukte terrorist!De strijd tussen de twee democratische presidentskandidaten wordt nog maar eens bitsiger. Nadat Hillary Barack Obama eerder al had verweten er smerige truken op na te houden (de pot en te ketel en zo) zou ze haar opponent nu in een debat hebben uitgescholden voor 'vuile neger', 'zwarte zak' en 'mislukte terrorist'. Van die uitspraken bestaat evenwel geen bewijs. Maar we geven het toch maar eens mee, want de mensen lezen dat graag.

Hillary zou ook haar tong uitgestoken hebben naar haar concurrent en in de ogen van zijn vrouw proberen te krabben hebben. In het republikeinse kamp intussen wrijft iedereen zich in de handjes rond de gemakkelijke zetel van bompa John McCain.

Labels: , ,NIET ZO LUID!

moet dat met al dat kabaal?Wat een onzalig idee om 's ochtends om half zeven met veel lawaai het huisvuil te komen ophalen. Bavada (en Kipje ook vermoed ik) lagen netjes verzonken in dromenland toen de mannen van de vuilkar er kwamen aangetuft met hun beest van een truck en mijn hele schoonheidsslaapje vrij abrupt afbraken.

Okee, die mensen moeten natuurlijk hun werk doen, maar valt dat niet anders te regelen? Mogen ze dat overdag niet doen? Dan hebben die mannen OOK hun nachtrust en moeten ze niet door mijn avontuurlijke dromen crossen. Of schuwen ze het daglicht misschien? Worden die trucks bemand door een horde gemuteerde vampiresque stadswerkers en zit ik hier zonder het te beseffen met een schandaal waar onze gazet zwaar mee kan scoren??

Nu, actie dringt zich op, bijvoorbeeld met een spreidingsplan over de oostelijke rand. Of moeten we echt een petitie tegen nachtroutes gaan opstellen misschien!

Labels: ,25.2.08

BIZZIE

Hectische tijden op komst, want bavada heeft precies nog heel wat te doen als ik zo het to do-lijstje bekijk. Logootjes tekenen, nieuwe rubrieken plannen en invullen, medewerkers zoeken, sollicitanten uitnodigen en er een paar teleurstellen en daarnaast nog de gewone krant blijven ineenflansen tussendoor.

Bovendien zijn er ook nog wat naasten jarig deze week, moet ik Yves Leterme achterna voor mijn traditionele cardiologische checkup en liggen er ook nog een paar andere projectjes te wachten.

En dat met een lentezonnetje en luitmuziek als omkadering, wat kan een mens meer wensen?

Labels: , ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries