bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

7.3.08

JOBAANBIEDING

Leuk! Gisteren heeft bavada, louter en alleen op basis van deze weblog en de wetenschap dat yours truly ooit nog eens actief was voor het boekskesfabriekje, zowaar een jobaanbieding gekregen. Een firma was op zoek naar een goeie redacteur/verkoper en wilde weten of Bart Vandamme geinteresseerd was.

Gecharmeerd, ja. Maar ik zit hier nog wel even goed in dat andere fabriekje, dank u. Maar toch bedankt voor het aanbod!

Labels: ,EEN NIEUWE SITE!

West-Vlaamse bezoekers zullen er de voorbije dagen en weken al misschien iets van gemerkt hebben, er was een teasende campagne opgezet en bij deze is nu ook duidelijk waarom : bavada zit in een nieuw jasje! De inhoud was de voorbije maanden al weer wat opgevijzeld, met onder meer een heropwaardering van het destijds overgenomen 'actualitiek', en nu was het nog eens tijd voor de looks.

Daarbij is geopteerd voor soberheid en een beperkt palet, want iedereen weet dat het nu niet meer het moment is om nog uit te pakken met een overdaad aan kleur ;) Maar kom, we zijn er dus, al was het weer sleutelen tijdens de weinige vrije uurtjes die er nog zijn, en met die beperkte html-kennis die ik nog heb overgehouden aan die paar uur webtoestanden van jaren terug.

Hopelijk vinden jullie het een beetje okee, de nieuwe omkat, en mocht dat niet zo zijn : jammer, want het zal toch weer even zo blijven!

Labels: , ,6.3.08

DIEREN IN NESTEN : HET OOSTBLOK

Dusauchoit gaat na weeskinderen nu ook Bulgaarse weeshondjes helpenZaterdag begint Chris Dusjosjoo met een nieuwe reeks van Dieren in Nesten en het lag een beetje voor de hand dat Dusauchoit voor de nieuwe reeks naar het buitenland trekt. Aangezien hij er toch was voor 'die andere bezorgdheid' bezocht hij meteen ook enkele Bulgaarse dierenasielen en kaartte hij ook daar schrijnende situaties, barbaarse misbruiken en ontoelaatbare mistoestanden aan. De minzame warmhartige Bruggeling zal nu een dossiertje samenstellen en dat dan aan de politici, de pers en enkele Europese instanties overhandigen. De weeshondjes- en katjes in nesten zijn vanaf zaterdag te zien op de openbare omroep.

Dusjosjoo was ook te gast in Bavadistan, maar daar trof hij enkel prima verzorgde hamsters en poezebeesten aan. Al sleepte een katbeest wel wat overgewicht mee.

Labels: , ,BEREIDINGSWIJZE VAN EEN COMMENTAARSTUK

Meest gangbare procedure voor het schrijven van mijn wekelijkse opiniestukje:

1. Tegen woensdagavond beginnen denken aan een onderwerp

2. Bij het naar huis gaan (21u of iets later meestal) nog niks hebben, dankzij luidruchtige sportcollega's, stapels ander werk en ander randentertainment

3. Bij het in slaap vallen liggen piekeren en in gedachten de krant overlopen

4. Dan op een handvol losse ideetjes komen en die in het donker op een briefje krabbelen dat steevast op het nachtkastje ligt. Dat briefje vervolgens in mijn pantoffel proppen, zodat ik het zeker niet vergeet bij het opstaan (yes, i AM a weirdo!)

5. 's Ochtends vroeg, vanaf half zes, die ideetjes tussen het andere werk door tot een min of meer samenhangend geheel kneden en het dan net voor of net na deadline afgeven.

Zonder enige twijfel is dit recept (dat ook werkt voor de ludieke roddelrubriek) voor verbetering vatbaar (vroeger beginnen bijvoorbeeld), maar voorlopig is het de enige werkbare methode.

Labels: , ,BAVADA OVERWEEGT DEELNAME AAN PARIJS-NICE

Als de wielerunie en de wedstrijdorganisatoren blijven bakkeleien ziet het er niet goed uit voor de wielerwedstrijd Parijs - Nice van komende zondag. De UCI dreigde bij renners die willen starten eerder deze week nog met een boete van ruim 6.000 euro, een schorsing en het verbod te starten op het wereldkampioenschap.

Een vreselijk dilemma voor de ploegen en de coureurs, want het is natuurlijk hun job en een fantastische koers. Nu, met wat geluk komt er niemand aan de start en waagt bavada hier zijn kans. Ik ben immers nergens aangesloten en riskeer deshalve geen schorsing of boete. Bovendien koester ik ook weinig ambities voor het WK later dit jaar.

Het ware een unieke kans om een mooie klassieker op mijn naam te schrijven!

Labels: , , ,5.3.08

HET WOORD VAN WOENSDAG : 'COMPUTERCRASH'

Labels: ,4.3.08

BAVADA MOGELIJKS VIERDE OP BWARDS!

De Bwards zijn uitgereikt en de eerste drie plaatsen zijn weggelegd voor Zatte Madammen, Tales from the crib en Asfaltkonijn. Dat zijn meteen ook de enige plaatsen die aan de buitenwereld worden bekend gemaakt. Dus waarschijnlijk is Bart Vandamme op een vierde plaats gestrand. Dat bavada aanvankelijk zelfs niet in de longlist te zien was, was uiteraard slechts een bewuste strategie en bedoeld om de concurrentie zand in de ogen te strooien.

Nu, dank u alleszins aan alle stemmers. En nu naar het Witte Huis!

Labels: ,ELVIS ON FIRE

Anderhalf jaar geleden heb ik eens een reportage gemaakt over 'Elvis', een lokaal fenomeen dat altijd rondhangt in het stadspark. De man verzet een bak bier per dag (sterke drank als er iets te vieren is), begint tegen iedereen een praatje en zingt de hele dag door. Hij wordt al eens het station uitgezet en spendeerde wat jail time na een valse bommelding omdat ie boos was op de flikken. Een zatte kwast kortom, met een tragische jeugd en massa's gemiste kansen, maar hij doet geen vlieg kwaad. Kleur in de samenleving zeg maar.

Maar recent liep het fout. Anderhalve week geleden vergiste hij zich voor de zoveelste keer uit zattigheid van appartement en waarschuwde zijn 'vriend' hem dat hij hem wat zou aandoen als hij niet vertrok. De immer vrolijke flurk maakte daartoe geen aanstalten en dus overgoot de gefrustreerde copain hem dan maar met white spirit en stak hij Elvis in brand. Zomaar, een mens in de fik.

Je houdt het niet voor mogelijk tot wat mensen in staat zijn. Elvis van zijn kant 'left the building' in kritieke toestand. Hoe het er nu mee is weet ik niet.

Labels: ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries