bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

15.3.08

OPEN BRIEF AAN DE POST

Beste Johnny Thijs,

Ik wilde u toch even attent maken op een aanslepende frustratie die bij mij leeft, maar ongetwijfeld ook bij een pak andere mensen. En die komt er op neer dat ik leukere post wil.

Laat ik wel wezen, over de hoeveelheid papier die er wekelijks en zelfs dagelijks in onze brievenbus wordt gepropt kunnen we niet klagen. Elke dag vinden we wel wat in de bus, wat elke middag toch voor een soort klein spannend ontdekkingsmoment zorgt. Geen Pasen of sinterklaas, maar toch een beetje vergelijkbaar. En laat ons eerlijk zijn, dat is tegenwoordig nog het hele concept van de Post nietwaar, dat spannende moment als je de bus opentrekt? Want voor het uitwisselen van informatie bestaan tegenwoordig heel wat betere, goedkopere en vlottere middelen.

Net daarom ben ik van mening dat de inhoud iets plezanter zou mogen zijn. Als je dan toch een half regenwoud aan papier opdoet, dan mag het al zo goed aan leuke dingen zijn. Momenteel bestaat het gros van m'n post uit reclameblaadjes, folders, infobrol van banken en allerlei zakelijke toestanden van de werkgever, de mutaliteit en ga zo maar door. U begrijpt vast dat dit soms een domper is op het 'fijne ontdekkingsmoment'. Daarom mijn verzoek : graag voortaan plezantere post in onze bus en dan doen wij in de toekomst graag blijvend een beroep op uw diensten. Dus laat die saaie administratieve klooierij maar liggen en giet onze bus maar vol met kaartjes, kleine cadeautjes, lieve handgeschreven briefjes en een occasionele cheque!

Bedankt om daar vanaf heden rekening mee te houden!

Vriendelijke groeten,

Bavada en Kipje
,

Labels:13.3.08

KIPWEKKER

deze week is de krant klaar dankzij Kipje!Op donderdagochtend moet ik er altijd erg vroeg uit om de laatste stukjes krant af te werken. Opiniestuk, voorpagina, dat soort zaken,... De wekker staat dan ook om 5 uur ingesteld en op 'irritant snerpend geteut'. Kwestie van zeker wakker te zijn. Da's ook nooit een probleem en soms ben ik zelfs exact een minuut voor tijd wakker (vermoedelijk net omdat mijn brein WEET hoe vervelend dat geluid is).

Maar deze ochtend ben ik er gewoon doorgeslapen. Of toch in zekere zin. Ik heb het ding blijkbaar uitgezet nadat het is afgegaan en ben gewoon blijven liggen. Maar dat kan ik me totaal niet herinneren. Misschien iets te maken met de 27 gepresteerde werkuren van de voorbije twee dagen... Maar kom, gelukkig is er in zo'n geval nog Kipje, mijn tweede wekker, die twee minutjes later begon te porren en me alsnog wakker kreeg. Op die manier ligt er vandaag dan toch nog een volledige krant in de rekken.

En nu zit ze daar weer flink mails en telefoons te beantwoorden, m'n persoonlijke wekkertje! 't Is toch een schat he!

Labels:12.3.08

HET WOORD VAN WOENSDAG : 'AUTOMAAT'

Labels:EEN MENS VRAAGT ZICH AF

- Waarom loopt de mailbox sneller vol dan ik de mailtjes kan verwerken?

- Waarom is de douchetemperatuur ondanks onze termostatische kraan nu al twee dagen na elkaar 'net niet warm genoeg'?

- Waarom slaag ik er maar in om mijn bureau slechts 1 halve dag proper te houden?

- En waarom krijg ik een bod in de mailbox op een 'complete tiener slaapkamer' die ik te koop zou hebben aangeboden??

Labels: ,10.3.08

BREAKING NEWS!

De Kleine Gnoom heeft weer wat gevondenOphef tijdens de vergadering deze voormiddag : De Kleine Gnoom heeft in een of ander boek twee priesters (of seminaristen, ik wil er even van af zijn) opgevist die NOG NIET IN ONS ARCHIEF te vinden zijn. Niet te geloven dat we die twee mensen nog nooit gebracht hebben!!

Nu, ik zou even moeten zoeken, maar met een beetje goeie wil kan ik vast ook wel drie bouwvakkers, zes trapeze-artiesten of een transseksuele voetballer vinden waar we OOK NOG NIKS mee gedaan hebbben.

Jongens toch!

Labels: ,ISHTAR : ALLES OF NIETS

ishtar, you love it or you hate it Sms'end Vlaanderen is Bavada's advies gevolgd en heeft massaal voor Ishtar gekozen. En ik blijf er bij dat het onze beste kans is om hoog te eindigen. Sandrine had het beste nummer, maar het was niet het overweldigende liedje dat haar stem en persoonlijkheid verdiende en kon gebruiken om Europa (door alle buurlandstemmen heen) omver te blazen. En dus had ons minilandje wat nodig dat enige controverse teweegbrengt. Iets unieks, dat je ofwel haat, of waar je gek van bent.

Natuurlijk zijn we er nog niet. Aan de openbare omroep, een legertje marketingflurken en de duizenden euro's van Anciaux om nu in de weken die ons nog resten heel het continent te laten kennismaken met dat kinderlijk wijsje dat iedereen zo vrolijk maakt. Als er maar lawaai rond gemaakt wordt, goed of slecht.

Labels: ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries