bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

11.4.08

WELKOM

Blijkbaar heeft nu ook de rest van de redactie de grote schare fabriekjesblogs ontdekt. Dag iedereen (voor zover u nog geen vaste klant was natuurlijk) en neem gerust eens een kijkje! Dit is nu de 21e eeuw.

En wie zich zelf geroepen voelt om er eentje te beginnen : klik hier.

Labels: ,'OLJINNE IN MJINDE'

Bietje was zo sympa ons te laten kennis te maken met Bernard, de man die voor vijftien pinten de 'Tandartstruc met de Toeslaande Deur' demonstreert, en dit in een kroeg annex psychiatrische instelling op de markt van Menen.

Labels: , ,10.4.08

TSEEFCITY TEMSE

En 't ziet er zo mooi en onschuldig uit tussen Yves en JoelleIn Temse is de nieuwe voorstelling van Vitalski bij voorbaat geschrapt door het gemeentebestuur, vermoedelijk omdat ze 'mijn leven met Leterme' heet. En ook het alternatief, een voorstelling van de film 'Ex-drummer' kan volgens de moraalridders niet. Nu, of we Vitalski nu zelf kunnen smaken of niet, right MNC ;), dit stinkt toch heel straf naar ouderwetse tsjevencensuur.

Maar bon, daar is natuurlijk op zich niks mis mee, De Kiezer heeft hen tenslotte gekozen, maar dan moeten ze consequent zijn! Want in het filmaanbod van het cultuurcentrum staat onder meer Death Proof van Tarantino op het menu en zelfs het kinky Assepoester III! Op 19 april bespeur ik op de activiteitenkalender voorts een 'volwassenfilm', zonder verdere uitleg (ooh!) en daarnaast ook tentoonstellingen rond hostessen en een weinig aan de verbeelding overlatende workshop 'kant voor morgen'. Da's verdorie bijna een vadsige feminatheek! En alsof dat niet volstaat is er ook een opendeurdag met bier en een expo met rockfoto's.

Me dunkt dat ze die hele cultuurdienst daar best eens zouden uitmesten en beter eerst zouden beginnen met vrome en sobere exposities rond meditatie en zingeving!

Labels: , , ,ZIEKENHUISCLICHES

Gisteren moest ik in nasleep van mijn niersteentoestanden nog een dagje naar het ziekenhuis voor het verwijderen van een stent die ze vorige week (bewust) achtergelaten hadden. Een kleine ingreep, maar toch genoeg om weer eens kennis te maken met 'Het leven zoals het is : dagziekenhuis' en om enkele cliches bevestigd te zien.

Dat dokters even hun ding komen doen en dat ze dan weer niet ziet (ik kon hem heel even iets vragen ongeveer twintig seconden voor ik onder narcose ging en that was it), dat het verplegend verpersoneel serieus zijn botten mag afdraaien en dat er veel wachten bij komt kijken. Ik moest er om 8 uur zijn, kon netjes 'Extreem luid en ongelofelijk dichtbij' uitlezen en werd uiteindelijk net voor journaal van 13u weggebracht. En dan was het nog even wachten, want dan ontdekten ze dat ik omwille van m'n hart toch best nog wat antibiotica kon laten inwerken teneinde infecties tegen te gaan. O, had ik dat nog niet vermeld?

Oh well, de ingreep zelf was kort en ik was snel weer wakker en voldoende ad rem om de aanwezige verplegers en verpleegsters in de recovery toch even te doen lachen. Which was nice. En ik heb toch maar mooi Gent - Wevelgem gezien dit jaar!

Labels: , ,8.4.08

BAVA RETRO

Ik was even wat aan 't uitvissen, toen ik tot de vaststelling kwam dat het best wel leuk is in het eigen verleden te graven. Oude rubriekjes herontdekken, postjes van weleer herlezen... Webarchive houdt het netjes bij en bewaart bovendien de antieke lay-out! Een proevertje uit de tijd van toen :

>> Bava 2003
>> Bava 2004
>> Bava 2005

En als extraatje : 'dag beest'!

Labels: , ,"DAT ZE DEZE MAAR EENS BLUSSEN"

De Tibetaanse atleet liep alvast vrij snel ondanks het feit dat hij een tijdlang niet kon trainenDe Chinese organisatoren van de Olympische Spelen laten zich niet zo maar uit hun lood slaan zo blijkt, want nu zijn ze met een creatieve oplossing naar buiten gekomen. De toorts is achterwege gelaten en het Olympisch vuur reist nu verder met een in brand gestoken Tibetaans atleet die de Chinese autoriteiten uit de gevangenis hebben gehaald.

"De demonstranten moeten wel tevreden zijn toch?", redeneert de campagneleider. "Niet alleen hebben we een van die monniken vrijgelaten, we laten ze meteen ook deelnemen aan het mooie internationale gebeuren dat deze rondgang van het Olympische vuur toch is."

De mensenrechtenactivisten hebben nog niet gereageerd. Daar staan ze voorlopig nog even verstomd over deze nieuwe ontwikkeling.

Labels: ,7.4.08

DAN TOCH

Londen heeft het Olympisch vuur nog net overleefd, maar in Parijs is de vlam dan toch gedoofd door de aanhoudende protesten tegen de Chinese verdrukking van de Tibetanen.

Het wordt nog een boeiende aanloop naar de spelen, lijkt me.

Labels: ,INBOEDELVERDELING

Een fort van Skeletor, een van de pronkstukkenKomende zomer verhuizen mijn ouders van een 'vrij groot huis' naar een 'behoorlijk bescheiden appartement'. Daarom was er afgelopen weekend al een soort afscheidsweekend voor de hele familie zodat bavada nog een laatste keer kon overnachten in het huis waar hij vertoefde van 1991 tot 2006.

Maar er was ook een praktische kant aan de zaak, want tussen de Ronde en een Bourgondische invulling van de tweedaagse door werd er ook een zolder vol jeugdsentiment verdeeld. Al het speelgoed waar Broer Vandamme en ikzelf onze jeugdjaren mee hebben gekleurd passeerde de revue en werd nu netjes gesplitst. Onverwijld, zoals dat heet. (Maar politieke moed hadden we zelfs niet nodig)

Het was bovenal een prettig weerzien met al dat leuks, gaande van een vrachtje playmobil en lego, over een stapel gezelschapsspelletjes, een E40 aan autootjes, wat dozen buitenspeelgoed, coole He-man-pronkstukken (eat that, skeletor!) en nog veel meer.

Bij momenten was het meer spelen dan verdelen en we voelden ons zowaar weer twintig jaar jonger! En onze eigen zolder staat zo weer een beetje voller.

Labels: ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries