bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

18.4.08

KLIMAATVERANDERING

het klimaat slaat omBrrr... Normaal ben ik zowat de laatste die op kantoor ga klagen over aircotoestanden, ik kan wel wat schommelingen verdragen, maar sinds deze middag zijn ze hier aan 't foefelen geslaan aan de instellingen. En prompt is het klimaat hier compleet omgeslaan. Al mijn papieren waaien op, de temperatuur is een paar graden gezakt en ik word een ijzige wind gewaar uit het westen, vanuit editie 't Wekelijks Nieuws.

En dat net nu het buiten een beetje beter weer lijkt te worden!

Labels: ,ELIOTT DE DRAAK

Gisteren naar de film gekeken die we zondag (Parijs-Roubaix weet je wel) hadden opgenomen. Pete's Dragon ofte 'Peter en de draak' is vintage Disney met meezingliedjes, bordkartonnen schurken, een rost zielig kind en vooral een maffe vette draak.

Maar bovenal is het puur jeugdsentiment. Een film die ik ooit zag bij m'n neef en die in 2008 amper wat van z'n magie verloren heeft. Kennen jullie Eliott de draak? En welke films roepen bij jullie dat soort sentiment op?

Labels: , , ,17.4.08

"STAKING ZORGSECTOR ZAL NIET VOOR HINDER ZORGEN"

Op 30 april legt het verplegend personeel in de ziekenhuizen, rusthuizen en de thuisverpleging het werk neer om actie te voeren tegen het nijpende personeelstekort. 30 april, dat is net voor het lange weekend van 1 mei. Toch benadrukken de vakbonden dat dit voor de patienten niet voor overlast zal zorgen. "Er zal voor een minimale dienstverlening gezorgd worden", klinkt het.

De patienten zullen op dinsdag 29 april bijvoorbeeld twee urinalen krijgen in plaats van eentje en er zullen ook aangepaste voedselpakketten uitgedeeld worden conform het dieet van elke zorgbehoevende. Pechvogels die binnenkomen op spoedgevallen zullen door de aanwezige anesthesisten onder narcose gebracht worden en in een coma gehouden worden tot er weer voldoende verplegend personeel present is om diagnoses te stellen en de mensen te behandelen.

En wat met de chemokuren en nierdialyses? Want met vijf opeenvolgende dagen volgens zondagsdienst is die planning amper te realiseren. "Dat bekijken we nog", zegt een arts van de overkoepelende federatie. "Eventueel gaan we dat oplossen door verschillende mensen tegelijk te bestralen en door de dialysepatienten eenvoudigweg op elkaar aan te sluiten. Da's toch een doorlopende cyclus en als het meevalt heb je voor je 't weet een medische doorbraak. En dan dingen we misschien wel mee naar een Nobelprijs!"

Labels: ,16.4.08

HET WOORD VAN WOENSDAG : 'HONDENJOB'

Labels: ,KILLER KITTIES

Onze twee salonkatten zullen nooit grote jagers worden, daar hebben we ons al bij neergelegd. Als je zoals Rino een kwartel binnensleurt en het niet kunt afmaken, dan ben je geen Crocodile Dundee of Buffalo Bill. Maar de voorbije weken is er toch een beetje beterschap merkbaar. Rino specialiseert zich tegenwoordig in nachtelijke aanvallen op onze vuilnisbak, waar hij speurt naar smakelijke restjes (een oplossing is in de maak) en Batida heeft haar aanvallen op mos gestaakt en achtervolgde vorige week zowaar een LEVEND spinnetje.

Prent dat maar in jullie hoofden, potentiele inbrekers!

Labels: ,15.4.08

THE HORROR!

De ziekenhuisopnames en de pijn liggen al even achter me, maar nu komen de vragen naar attesten, de omslagen voor verzekeringen en de hele administratieve mallemolen. Ik moet dit opsturen, dokter dinges moet dat invullen en ik heb attestje zoveel bis nodig van de apotheker. Que?

Zou je geloven dat ik daar veel meer de creeps van krijg dan van eender welke spuit of scalpel?

Labels: , ,GEERT LAMBERT DOET INSPIRATIE OP BIJ LOUIS THEROUX

Geert Lambert gaat voor een drastische liposuctieGisteravond was op Canvas te zien hoe de fantastische BBC-reporter Louis Theroux zich liet onderdompelen in de wereld van de plastische chirurgie. We maakten kennis met creepy slager-dokters die verslaafden boetseren tot plastieken poppetjes met ballonnenborsten, een Duitse misvormde pseudo-Schwarzenegger en een niet onknap dametje dat zich onder invloed van een teef van een 'imagoconsulente' volledig onnodig liet liften en ombouwen. En zich daar nadien duidelijk slecht bij voelde.

Ook Theroux zelf liet een liposuctie doen (hij interviewde overigens lekker door tijdens de ingreep) en dat zou nu politicus Geert Lambert geinspireerd hebben. Niet geheel tevreden over de resultaten van zijn onlangs geinstalleerde maagring zou Lambert een liposuctie laten doen en alvast het nodige materiaal hebben laten aanrukken. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Labels: , , ,14.4.08

niet meer exclusief, maar toch nog voor HUMO:

INTERVIEW MET DEUS-FRONTMAN TOM BARMAN


Barman wil met de dwangsommen het verlies aan inkomsten compenserenDag Tom, iedereen heeft het over die rel met de pers. Waarom in godsnaam een embargo met een dwangsom?

"Kijk, onze nieuwe plaat zal waarschijnlijk niet echt verkopen, maar wij moeten ook leven en dus waren wat extra inkomsten welkom. Vandaar dienen truc met de dwangsom. Ge moet dat verstaan he, op mijn 0110 sms-lijn komt er ook al niet veel meer binnen en nu de Schuer alles via zijn pinten probeert te verdienen is onze pree voor Werchter ook al genen vetten meer."

Maar riskeer je zo de pers niet tegen je in het harnas te jagen?

"Bwa, daar liggen we niet van wakker. Voor mijn part breken ze onze nieuwe plaat gerust af. Dan noemen wij ze wel experimenteel of zeggen we dat het allemaal te vernieuwend is voor Vlaanderen. En dan zal er wel weer een groepje zelfverklaarde muziekkenners zijn dat zich net daarom achter ons zal scharen. De kudde volgt dan wel."

Is dat niet wat pretentieus?

"Kan zijn, maar je bent Antwerpenaar of je bent het niet. Kijk, we gaan ook niet flauw doen he. Drie vierden gaat Vantage Point toch downloaden zonder te betalen, dus ga ik mij er echt niet druk in maken wat ze er van vinden. En als ze hem niet downloaden, dan krijgen ze hem waarschijnlijk binnen twee maand gratis ergens bij. Bij Humo, De Morgen of de Krant van West-Vlaanderen, daarover zijn we nog volop aan het onderhandelen."

Labels: , , ,QUIZJE

Omdat we ook wel eens met onszelf mogen lachen en omdat er vermoedelijk toch reacties zullen volgen : Bij deze een nieuw quizje! Bavada zit met een rooie vlek op zijn hals, maar hoe komt die daar??

a) Een allergische reactie op een nieuw parfum
b) Een zuigplek van Kipje tiens
c) Een schotwonde
d) Een slokdarmsteen
e) Een foutief geinstalleerd Stephen Hawking-spreekdinges

Bezoekers met voorkennis, gelieve zich te onthouden van deelname.

Labels: , ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries