bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

27.4.08

CACTUS 08

Naast Sophia, The B52's een pak andere fijne bands als The Kills en The Cinematic Orchestra nu ook Starsailor, Arsenal, het mij onbekende maar interessant lijkende Devotchka en Pinback op de affiche?

Ik denk dat we alvast weten waarheen op 11, 12 en 13 juli!

Labels: ,26.4.08

ONE FINE NIGHT

Gisteren omwille van werkverplichtingen naar een kaas- en wijnavond geweest. Nu, los van het feit dat ik absoluut geen kaas of wijn lust en dat ze allebei ook nog eens migrainetriggers zijn had de persoon die de tafelindeling voor zijn/haar rekening had genomen ons ook nog eens geposteerd bij de plaatselijke VB-mannschaft.

Toegegeven, ik had me wel andere tafelgenoten kunnen inbeelden, maar bon, we zijn gewend ons te integreren en ik had ook nog twee collega-persmensen aan tafel. En wat moet ik gaan klagen, ik was er tenslotte om te werken he!

Labels: ,25.4.08

KLIMAATVERANDERING (2)

Bavada overweegt om nog als onafhankelijke op te komen voor de sociale verkiezingen hier in het regiofabriekje.

Naar ik aanvoel leeft het klimaatthema (ook elders nog steeds actueel) hier enorm op de werkvloer. De airco remember? En noch het ABVV, noch het ACV lijken al te beseffen dat het daarover zal gaan. Vergeet koopkracht, vergeet looneisen, de mensen willen aangename werktemperaturen!

Dus voor een vloer waar ieder z'n microklimaat kan hebben, stem Bava! Besparen doen we dan wel op IT'ers, kleinere wagens voor de centrale nieuwsdeskdudes en een stop op nieuwe CCI-updates voor de komende vijftien jaar!

Labels: , ,ADRIAAN, ZONDER BASSIE

AdriaanGisteren naar de voorstelling geweest van Adriaan Van den Hoof, de show die hij eigenlijk heel flink had willen voorbereiden, maar die hij dan door drukke bezigheden met onder meer Comedy Casino en Man Bijt Hond een beetje snel-snel had moeten ineenflansen.

Maar dat was er eigenlijk niet aan te merken. Okee, ik miste een beetje een opbouw en structuur, een echt verhaal, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door de vertelstijl van Van den Hoof. Wat mij betreft mag hij er er anderhalf uur het nieuws zitten lezen, het kan nog grappig zijn. Enkele zwakkere momenten in de voorstelling werden gecompenseerd door fijne vondsten en de obligate grappen.

En als je een term als 'Kleine Gnoom' in je show gebruikt, dan kan het sowieso niet meer stuk natuurlijk. Thanks Adriaan!

Labels: ,24.4.08

WEKKERTOESTANDEN

Ik was vannacht aan het dromen dat ik een lastig telefoontje aan het doen was, toen de wekker nogal irritant afging om 5 uur. In een half slapende poging om het ding het zwijgen op te leggen en zo het gesprek nog te redden (het had iets met het werk te maken dacht ik) heeft bavada dan maar de helft van hetgeen op het nachtkastje stond vrij bruut tegen de muur gekeild en Kipje wakker doen schrikken.

Ja jong, 't is geen pretje ontwaken op donderdagmorgen!

Labels: ,DE GUCHT : "ZILVERPAPIERSTEUN TERUGSCHROEVEN"

We zijn geen slaven meerHet dreigt tot een escalerend conflict te komen tussen ons land en Congo, naar aanleiding van het bezoek dat enkele Belgische ministers daar brengen deze week. Er zijn nogal wat twistpunten en enkele uitspraken zijn in het verkeerde keelgat geschoten. "Het moet gedaan zijn met een houding waarin Congo gezien wordt als slaaf", liet president Kabila weten. "Ons land is een soevereine staat en de Belgen mogen eens stoppen met hier de arrogante ontdekkingsreiziger te komen afgeven."
Seffens is het gedaan met het Food for Rode Duivels-programma!
Minister De Gucht was not amused door die uitspraken en liet prompt de jaarlijkse steun van zilverpapier met tien procent terugschroeven. "Joseph moet vooral niet vergeten wat we hier al gedaan hebben of 't zal dag met het handje zijn", waarschuwt De Gucht. De minister denkt er aan om ook andere samenwerkingsakkoorden, zoals het 'Food for Rode Duivels'-programma op te blazen.

Minister De Crem van zijn kant overweegt troepen en missionarissen te sturen om de orde (van een paar decennia terug) indien nodig weer te herstellen.

Labels: ,23.4.08

'T IS GEBEURD (2)

Met de aangename avondtemperaturen en wat stressy toestanden op de werkvloer kon het niet uitblijven, onze eerste 'zomerse' avondwandeling' van het seizoen. Gisteren thuisgekomen rond een uur of negen na een te lange persconferentie en dan alsnog samen met Kipje beslist om de beentjes eens te strekken. Bedoeld als een kort wandelingetje, maar uiteindelijk toch bij Broer Vandamme beland, aan de andere kant van 't stad zeg maar. En zo toch een dik uur gestapt in de aangename avondlucht.

Alleen spijtig dat ijssalon De Zoete Zonde net gesloten was toen we er voorbijkwamen...

Labels: ,HET WOORD VAN WOENSDAG : 'KEUKENPRINSES'

Labels:22.4.08

HOERA!

"Mensen met migraine moeten vergaderingen ten allen koste vermijden"

Nu nog iemand vinden die hiervoor een sluitend medisch attest wil tekenen!

Labels: , ,21.4.08

QUIZJE

Hoe de week beter beginnen dan met een quizje! Eentje voor de collega's vooral, maar andere bezoekers mogen uiteraard ook een gokje wagen. En hier komt de vraag : wie klom vorige week in een opwelling zomaar op het dak van het regiofabriekje? En ja, het juiste antwoord zit er wel degelijk bij.

a) De Kleine Gnoom
b) MenererRik
c) Madam Marie-Jeanne
d) Hoofdredacteur Jan met de pet

Labels:'T IS GEBEURD

Toegegeven, het heeft maanden en maanden aangesleept en ja, op het eind was het niet meer om aan te zien, maar gisteren hebben Kipje en ik er dan toch werk van gemaakt : ons vroemtuig is weer gewassen en gepoetst!

En dat het nu nog maar even mooi weer blijft!

Labels: ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries