bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

23.5.08

CYNISCHE VRT-JOURNALISTEN?

Gehoord in een nieuwsbericht over een jongen die uit het raam is gesprongen op school :

"Directie en leerkrachten hebben de leerlingen opgevangen"

Welleuh... dan toch niet allemaal blijkbaar. Cynisch zegt u? WIJ hebben dat bericht niet geschreven he!

Labels: ,BREAKING NEWS: RODE DUIVELS GAAN NIET NAAR HET EK!

Fran├žois De Keersmaecker, voorzitter van de Belgische voetbalbond zorgde deze ochtend voor een verrassing van formaat met een officiele persmededeling : De Rode Duivels trekken zich terug en gaat 'uit protest' NIET naar het EK in Oostenrijk en Zwitserland.

De voorzitter nam zijn beslissing na de halve finale van het Eurovisiesongfestival, waar de Belgische inzending Ishtar geen ticket voor de finale kon te pakken krijgen. Hij vreest dat het op het EK niet veel beter zal zijn. "Ik weet dat muziek nog geen voetbal is, maar het is toch ook een soort spektakel", glimlacht De Keersmaecker minzaam. "Vandaar dat ik de vergelijking maakte. En ik vrees dat onze Rode Duivels hetzelfde zal overkomen. Net als Ishtar hebben we wel kwaliteit, een ouderdomsdeken met een stijf been, meerdere zelfs, en doen ze iets dat soms niemand begrijpt. Maar ook scoren zal het waarschijnlijk even weinig."

"Waarom? De kijkers zullen net als bij het Eurovisiesongfestival supporteren voor de Balkanlanden, de Scandinavische ploegen en alles uit het oostblok. Dat zal daar niet anders zijn. Wel wat moeten we dan doen? Een kalkoen het veld op sturen? Stijn Stijnen in een circustent in het doel zetten? Neeneen, wegblijven is de enige oplossing."

Op vragen rond het feit dat de Rode Duivels zich sowieso niet wisten te kwalificeren wilde de bondsvoorzitter niet antwoorden...

Labels: ,21.5.08

HET WOORD VAN WOENSDAG : 'JAAGPAD'

Labels: ,EUROVISIESONGFESTIVAL 2008 (2)

De oplossing om ooit nog eens door te stoten naar de finale : we splitsen ons land dan uiteindelijk toch (ja, Eurosong als argument voor de separatisten) en daardoor krijgt Vlaanderen misschien eens punten via de Vlamingen die stemmen vanuit de dardennen, dat Duitstalig gebiedje daar in 't oosten en -als het Brussels gewest ook onafhankelijk zou zijn- de Brusselse rand!

"Twelve points for the former Belgian republic of Flanders!"

Labels: ,20.5.08

EASY MONEY

De verpleegster het voorbereidende werk laten doen voor de echografie van mijn nieren, mij dan nog een kwartier laten wachten, vervolgens anderhalve minuut naar tv kijken, duidelijk tegen de goesting nog drie vragen beantwoorden (stel je voor, een patient die wil weten hoe het zit!) en daar een mooie 32 euro voor incasseren?

Ik denk dat ik ook specialist word later!

Labels: ,EUROVISIESONGFESTIVAL 2008 (1)

Vanavond is er de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival en negentien landen vechten voor een van de tien tickets voor de finale. Ishtar, onze trots met Soetkin in haar circustent ken je vast al en ook over de zingende Ierse kalkoen was al wat te doen. Maar voor wie het allemaal niet zo volgt (en dat misschien ook niet van plan is te doen) willen we toch een paar must see filmpjes meegeven...

Tip 1 : Azerbeidjan, een hilarisch opera-epos met een krijsend engeltje en een grommende duivel. Subliem!Tip 2 : Estland, een bende onnozele kwasten die The Fast Show probeert te imiteren en enkele deernes in gouden bikini laat riverdancen.Tip 3 : En bavada's favoriet in deze reeks, Bosnie en Herzegovina, bijzonder experimentele act, met een levende kip, ballet en een bende boeren op de achtergrond. Verrassend modern nummer wel.>> Voor een fantastisch beschreven en compleet gedocumenteerd overzicht : check de speciale blog van Piglet!

Labels: , ,19.5.08

HOE OP MIJN WERK GERAKEN MORGEN?

Voor wie het nog niet wist : morgen is er spoorstaking en langs alle kanten wordt er opgeroepen om thuis te blijven, later te vertrekken, car te poolen en met welke andere creatieve oplossingen dan ook de onvermijdelijke verkeerschaos alsnog wat te temperen.Wie komt mij halen morgen?Ook bavada vraagt zich uiteraard af hoe hij in godsnaam tijdig op het werk zal geraken. Normaal is het een kwartiertje met de fiets of het vroemtuig, maar ik woon wel vlak aan de spoorweg, dus dat wordt vast een chaos als nooit voorheen! Misschien moet ik maar een paar uur langer blijven liggen tot de ergste drukte voorbij is. OTenzij we misschien met het webteam proberen te carpoolen via de digitale snelweg? Nog iemand een constructief voorstel anders?

Labels: ,GESPOT

In een wagen op de parkeerstrook hier voor het regiofabriekje deze middag : een dame die heel eenzaam en alleen in haar voituur haar boterhammetjes zat op te eten. 't Zal toch nooit ...?

Labels: ,AARDBEVING CHINA OPGEZET SPEL?

De aardbeving in Sichuan in China, waar tienduizenden doden gevallen zijn, heel wat mensen nog mensen vermist zijn en er evenveel op de vlucht of dakloos, is een ramp. Dat staat buiten kijf.
Is de aardbeving in China een complot?
Maar toch gaan nu alweer stemmen op dat alles ook wel eens een gigantisch complot zou kunnen zijn. Die denkpiste komt nu van mensen die eerder al uitvogelden dat Kennedy vermoord werd door John Lennon en dat de aliens van Area 51 van communistische makelij waren. Volgens die mensen komt de aardbeving er vooral op een heel goed moment, met name net wanneer China internationaal onder heel zware druk kwam te staan over de Tibetkwestie.

En hoe erg de ramp ook is, internationaal komt de natie er nu wel prima uit. De reddingsacties kwamen opmerkelijk snel en gestroomlijnd op gang (veel beter dan bijvoorbeeld na Katrina in de VS), buitenlandse hulp is er welkom (heel anders dan in Myanmar), en Hu Jintao scoort door ter plaatse een menselijk gezicht op te zetten. En elke dag worden er nog wel ergens een paar doodgelukkige Chinezen van onder het puin gevist die zeggen hoe dankbaar ze zijn voor hun regering. Knappe mediamanipulatie, stevige PR.

Blijft de vraag natuurlijk hoe ze het klaargespeeld hebben. Geheime ondergrondse mechaniek? Een extra feature van hun stuwdam? Of toch maar de goeie ouwerwetse Chinese mystiek...

Labels: , ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries