bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

19.6.08

AVONTUURLIJK BOODSCHAPPEN DOEN

Op donderdag durft bavada al eens de boodschappen te doen en omdat het de dichtste supermarkt is en het er normaal gezien omwille van de omvang en het aanbod nog gezellig winkelen is, opteert hij daarbij dan doorgaans voor de Okay vlakbij. De mini-colruyt zeg maar. Maar de laatste tijd doen ze toch serieus hun best om de boodschapervaring daar steeds avontuurlijker te maken.

Keer op keer lijkt de hoofdbezigheid van het personeel er niet zozeer het aanbieden of uitstallen van koopwaar, dan wel het op een spectaculaire manier blokkeren van de gangen met dozen, scheefgezette kratten en hele karren vol etenswaar. Alsof de voedselhulp voor Myanmar verdorie verkeerd is terechtgekomen! En intussen met vier staan kletsen uiteraard. Je zou op de duur haast denken dat het deel uitmaakt van het winkelconcept. Dat ze zodanig staan opgesteld om de klant te doen halt houden bij de aanbieding van de dag of zo.

Maar intussen mag je maar mooi Indiana Jones spelen, je rijschoolkunde weer bovenhalen om je winkelkarretje door de winkel te laveren zonder elvendertig blikken erwten te laten vallen en ZELF pardon zeggen als je hun theekransje moet verstoren als je er even voorbij moet.

'k Ga eens ernstig denken aan een wraakplan, producten door elkaar beginnen zetten of zo. Of neen, dat doen ze OOK al zelf.

Labels: ,18.6.08

HET WOORD VAN WOENSDAG : 'TAARTDIAGRAM'

Labels: ,BYTE ME

Een immer terugkerend probleem hier in het fabriekje is dat van de dichtslibbende mailbox. De hoeveelheid toestromende mails neemt alsmaar toe en gezien iedereen tegenwoordig zijn persberichtjes netjes opmaakt en voorziet van logootjes en fotootjes lopen de megabytes vlotjes op. Toch wil ik niet alles systematisch trashen, want uit ervaring is al gebleken dat het HEEL nuttig kan blijken om zelfs maanden nadien nog een (bewijs)mailtje te kunnen opvissen, of gewoon om sommige info nog wat te kunnen bijhouden.

Nu, het probleem van de oversized mailboxes was ook onze vrienden van den IT niet onbekend en dus waren ze op zoek naar een oplossing. En die komt er nu aan : Komend weekend krimpen ze de mailboxlimiet in naar een derde van zijn originele grootte...

Fijne oplossing is dat, en dus is bavada dan maar zelf een reddingsmissie gestart. Gisteren dus een halve dag gespendeerd (en ja, ik heb echt wat beters te doen), met het versluizen van tientallen megabytes aan mails naar een nieuw en gelukkig quasi ongelimiteerd gmailadres!

Labels: , ,16.6.08

WERKDRUK

De NMBS heeft al gestaakt, er is al wat witte woede geweest in de zorgsector en in 't metaal klettert het ook al een tijdje in 2008. De vissers morren ook al geruime tijd, de truckers gaan spoedig alles weer toezetten en nu laten eindelijk ook de boeren van zich horen.

Wanneer mogen wij een blanco gazet drukken om onze gedaalde koopkracht in de ...eh... verf te zetten?

Labels: ,REUNIE

In een weekend vol recepties stond er ook een klasreunie van de middelbare school op het menu. Na tien jaar had ook Bavada zich ingeschreven om de school van weleer nog eens op te zoeken en met hem hadden nog een zestal andere ex-klasgenootjes datzelfde plan opgevat. Vier ervan zijn ondertussen zelf in het onderwijs beland, dus die voelden zich logischerwijs weer iets sneller thuis. Ach, het was best gezellig en leuk om te zien hoe snel je in je automatismen van tien jaar terug zit.

De andere acht van onze klas van toen zijn ongetwijfeld te kaal en te dik geworden, of zitten na al die jaren nog steeds zonder job en zonder lief, zodat ze verkozen zich niet te laten zien...

Labels: ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries