bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

18.7.08

SLECHTE TIMING

snifMijn neus loopt constant, ik moet om de haverklap niezen en m'n hoofd loopt stilaan vol met vocht, vermoedelijk een snotemulsie. Dus ofwel zit ik met een allergie aan een typisch zomerfenomeen (dopingzondaars? terrasjes? ...), ofwel heb ik weer een valling aan mijn been.

Is dit nu echt weer het moment om een snotvalling in gang te steken, op een halve dag van drie weken verlof? Ik bedoel maar, roodverbrande schouders en een voedselvergiftiging door bedorven garnalen tot daar aan toe, maar toch geen winterkwaaltjes halverwege juli als het even kan ja?

Labels: ,CASUAL

We moeten vanavond naar een trouwfeest waarbij we welkom zijn in 'kledij waarin we ons goed voelen'. Ah! Straks eens in de kleerkast duiken dus en zien of zullen gaan voor onze voetbaltenue (zalig stofje en toch sportief!), een flanellen pyjama (als het zo chilly blijft vandaag) of een van onze elvenveertig T-shirtjes van obscure groepjes!

Of toch maar het Boratbadpak waarin de bruidegom rondhoste op z'n vrijgezellenavond?

Labels: ,16.7.08

ATTENTION DROP

Heb je dat ook soms, als je nog wel een en ander te doen hebt en plots door een luide lach- of hoestbui van een of andere flurk alle aandacht verliest, waarna je plots elk gesprek rondom je begint te horen en te volgen? Wel, dat heb ik nu. Mijn aandacht switcht van voor naar achter, van links naar rechts en geraakt maar niet terug waar ie moet zijn.

Concentreren is a big no-no momenteel. Iemand een suggestie om me weer bij de les te krijgen?

Labels: ,HET WOORD VAN WOENSDAG : 'URINESTAAL'

Labels:15.7.08

TIJD VOOR WAT ANDERS

Tijd voor wat rust, YvesBon, de crisis is compleet. Dat de cartoons op de kalender van Marec (een jaar op voorhand klaargestoomd!) tegenwoordig nog steeds actueel zijn zegt genoeg. De heren en dames 'toponderhandelaars' zijn zelfs na een jaar sukkelen nog vooral in de weer met het op weegschaaltjes leggen van ego's, het redden van hun eigen hachje en er voor de camera zelf zo goed en zo stoer mogelijk uitkomen. Maar waar dat uiteindelijk allemaal moet eindigen lijkt niemand nog te weten.

Mij lijkt het stilaan tijd om het bavadaisme in te voeren. Da's misschien niet goed voor de mensen (of toch niet voor allemaal), maar toch al goed voor bavada. En 't zal tenminste al wat meer lijken op goed bestuur.

Labels: ,WORKSHOP DEPRESSIEF SONGSCHRIJVEN?

Het Stash-effect?Heeft het te maken met de impasse waarin ons land verkeert? Hangt het samen met de teloorgang van het Belgische voetbal? Ik zou het niet weten, maar het lijkt wel of de Belgische muziek in een neerwaartse melancholische spiraal zit. Tim Vanhamel is op z'n laatste single immens vals en enerverend aan het janken, K's choice heeft voor Stubru's Rendez-Vous een tergend saaie versie van Yellow opgenomen en vrijdagavond was de ooit zo swingende Gabriel Rios ons in Brugge in slaap aan het wiegen met zijn nieuwe aperitiefconcertformule.

Ook respectabele rockers bezwijken nu blijkbaar plots voor traag melancholisch getokkel en getjingel. Straks gaat Steak Number Eight nog een kleffe ballad opnemen voor de nieuwste reeks van Flikken. Maar what the hell happened?? Hebben ze collectief een workshop 'depressief songschrijven' bij Gunther van Stash gevolgd of wat? Misschien de meisjes van K3 eens optrommelen voor een 'antidote'...

Labels:14.7.08

CACTUS : HET VERSLAG

StarsailorOp een babybezoek na hebben we vrijwel het integrale weekend op het Cactusfestival doorgebracht en gezien de prima weersomstandigheden was dat een aangenaam gebeuren. Vrijdag wel bijna in slaap gewiegd door het aperitiefconcert van Gabriel Rios, maar gelukkig wisten de oudjes van de B52's nog hoe ze een feestje moeten bouwen. Zaterdag waren we er pas in de late namiddag, maar wel nog net op tijd op de baardvent van Pinback tere liedjes te horen kwelen. De hoogtepunten van die dag waren echter de headliners. Arno weet godverdomme hoe daj de mensn' mee krijgt en Starsailor heeft genoeg hits en een fenomenale stem in de kast om het hele Minnewaterpark moeiteloos in te pakken.
Devotchka
Toch was zondag nog net ietsje beter. Meer zon, meer fun, meer feest. We waren er bij om het Duysteresque Phosphorescent te leren kennen (een soort 'apriotief', zeg maar) en na de middag was het zigeunerfiesta met achtereenvolgens Devotchka en de disko partizani van Shantel and Bucovina Club Orkestar. (Met Salman Rushdie op viool!) Een madam klom in haar ondergoed in de (ijzeren?) gordijnen, er werd wodka uitgedeeld aan het publiek en de opzwepende gipsy tunes deden het opperbest onder de Brugse zon. Arsenal zette dat feestje gewoon verder, maar toen The Kills plots heel veel lawaai begonnen te maken was het toch even tijd voor een hapje. Sophia en zijn strijkmadammen zorgden er voor dat we dat nog allemaal netjes konden verteren...Shantel

Conclusie? Cactus blijft een heel gezellig festival, perfect op onze maat, al voel ik me toch genoodzaakt een paar kanttekeningen te maken...

>> De bekerkindjes. Is het dwangarbeid? Is het een logisch gevolg van de dalende koopkracht, waarbij ouders ook de kindjes inschakelen in de inkomstenwerving? Geen idee, maar dit keer was het erger dan ooit, de horden piepjonge peuters die lege bekertjes schooien omdat die 10 cent opleveren. Op de duur ontaardde het in ware maffiatoestanden, met bendevorming, vuilnisbaksnuisteren en ongetwijfeld in donkere hoekjes ook afrekeningen tussen concurrende bendes... Wij gaven onze bekers alleen aan eenzame, zielige kindjes.

>> Fotografen. Fototoestellen zijn zogezegd niet toegelaten, maar het park krioelt wel van 'professionele' mensen (of fotografiestudenten) die paparazzogewijs ongevraagd, en vaak onopgemerkt kiekjes schieten (van meisjes in topjes? van meisjes uit topjes? van veel te jonge bekerkindjes??). En dat soort flurken zit dan plots met hun killertelelens in je nek. Kijk mensen, zo'n kanon van een meter kan nuttig zijn als je spionagewerk doet voor de CIA, maar in een gezellig festivalparkje zal het met wat minder ook lukken zeker?

>> TV-ploegen. Okee, die pipo's zorgen met hun sponsordeals vast voor een deel van de centen, maar MOETEN ze echt het hele weekend (al dan niet in belachelijke pakjes) door het decor hossen? En zit je dan eens op je gemak te eten, komen ze dan zo'n camera in je gezicht duwen en een rijtje vragen over festivalvoer op je afvuren.

>> Rufti's. Maar hier ga ik niet teveel over uitweiden, want ze zorgen in feite voor de halve omzet van het festival.

Labels:(c) 2002 - 2009 // bavada industries