bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

14.8.08

FLAUWE MOP VAN DE DAG

De Belg Tim Maeyens maakt zaterdag geen kans op een medaille... De Zuid-Osseten, de Georgiers en de Abchazen zullen al veel eerder uitgeroeid zijn.

Iedereen uitgelachen?

Labels: ,PUKKELPOP

Straks vertrekken we voor ons dagje Pukkelpop, met vermoedelijk het volgende op het menu :

zeker
editors
mercury rev
roisin murphy
flaming lips
joan as police woman

misschien
the ting tings
ian brown
hot chip
regen
serj tankian
oosterse noedelstuff
the cribs
dirty pretty things
holy fuck
...


WE ARE THE CHAMPIONS!

Standard houdt een klepper als Liverpool in bedwang en laat zelfs 90 minuten lang beter voetbal zien. De jonge Rode Duivels plaatsen zich bij de laatste acht op de Olympische Spelen. Theo Bulinckx keert terug naar neo-eersteklasser Tubeke...

Allee, waar blijven die euforische berichten over de heropleving van Belgische voetbal? Profiteer ervan, want het kan snel weer over zijn.

Labels: ,13.8.08

WAAR BLIJFT DE BALKANBABE?

De Russen en de Georgiers hebben een vredesakkoord ondertekend, waarna de Russische tanks netjes richting Tbilisi rollen. Kortom, 't is daar nog niet meteen opgelost, lijkt me. En dus is het vast maar een kwestie van dagen alvorens we ons kunnen verwachten aan de gebruikelijke vluchtelingenstromen, een of andere hulpactie EN... de balkanbabe!

Je kent ze vast ook wel, dat gerimpelde vrouwtje dat vaak met haar hele hebben en houden, getooid in sjaals en gordijnen en altijd maar doorsjokkend in vrijwel elke vluchtelingenstoet opduikt. Er is in de voorbije tien, vijftien jaar geen conflict geweest in Oost-Europa, of ze had te lijden onder de gevolgen ervan en moest weer maar eens op de vlucht voor etnisch of ander geweld.

En okee, de Kaukasus is de Balkan niet, maar het zou me niet verbazen als ze nu toevallig in een Zuid-Ossetisch dorpje resideert en als we ze ook nu weer te zien krijgen. Houd het nieuws maar in de gaten!

Labels: ,HET WOORD VAN WOENSDAG : 'FOTOSHOOT'

Labels:12.8.08

POSITIEF BLIJVEN

De toestand in de Kaukasus verbetert er niet op, met aanhoudend geweld, maar gelukkig zijn wij momenteel geen voorzitter van de Europese Unie. Want stel je voor dat Leterme de gemoederen tussen Zuid-Osseten, Abchazen, Russen en Georgiers nu moest gaan bedaren! (...) Of misschien is het eigenlijk net zo iemand die ze nodig hebben om het gewapend conflict lam te leggen, en iedereen voor de komende jaren onder te dompelen in nimmer eindigende onderhandelingen. Go Yves go!

Bavadistan beraadt zich intussen over een inval in het gebied. 't Is het moment om wat extra vierkante kilometers binnen te rijven, lijkt me.

Labels: ,11.8.08

"ZE DOEN ZO HUN BEST"

Oew, zo zwaar!De voorbije dagen hebben Kipje en ikzelf al heel wat van de Olympische spelen gevolgd. Het is tof om eens minder courante sporten op tv te zien, ik ben dol op internationale tornooien en competities en het is altijd fijn om onbekende talenten te ontdekken.

Maar bij de Belgen is het altijd een beetje dubbel. Je wilt wel supporteren, je doet dat ook, maar het is doorgaans net niet. Het is altijd wel 'goed' of 'flink gedaan', maar let's face it : we hebben geen wereldtoppers meer. We hebben geen medaillegaranties, niet meer zoals we die hadden met Henin of de gouden judogeneratie. Wie weet springt Tia er nog wel eentje, of zeilt of roeit er nog wat eremetaal hierheen, maar voor de rest moeten we ons troosten met een Belgisch recordje hier of een finalestek daar.

Tuurlijk, dat turnstertje haalt ook de finale, maar dan zit daar toch weer dat bijsmaakje bij dat er 'slechts twee deelnemers per land' door mochten, waardoor dat meisje zoveel plaatsen opschoof. En als je weet dat voor een bepaald nummer slechts drie Kenianen naar de Spelen mochten, terwijl er 183 (!) de limiet hadden gehaald, dan weet je 't ook wel.

't Is echt niet dat we negatief willen doen hoor, maar ik denk gewoon dat we geen land van winnaars (meer) zijn. Te bescheiden, gewoon content als het 'in orde' is en 'al blij als het goed uitgevoerd is'. Dat, en we hebben natuurlijk geen deftig topsportbeleid, geen jeugdwerking en te weinig toptalent.

Dan maar de beproefde techniek hanteren en die 180 resterende Kenianen naturaliseren?

Labels:HIER ZIJN WE WEER

De vakantie is opgesoupeerd, we kunnen er weer invliegen! Allee, als het werk het een beetje toelaat natuurlijk.

Labels:(c) 2002 - 2009 // bavada industries