bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

29.8.08

222

Een mens zoekt al eens doelen in z'n job teneinde het wat spannend te maken, zo ook Kipje. In haar geval, proberen een bepaald cijfer te halen in het aantal verwerkte oproepen op een dag. We hadden afgesproken dat als ze de tweehonderd zou bereiken, er dan een aperitief af kon na die bewuste werkdag. Het competitieve is dus ook ook mijn verloofde niet vreemd.

Nu, meestal blijft het ergens rond de 150 hangen, ook al omdat de respectieve computersystemen al eens blokkeren (het blijft het regiofabriekje), maar gisteren zag het er goed uit. Al over de 100 op de middag en een half uur extra werken wegens permanentiedienst. En jawel, Kipje realiseerde zowaar het vooropgestelde doel. Ze verpulverde het zelfs, met 222 verwerkte vragen van abonnees.

Tia is nog niet zo zeker van die titel van Sportvrouw van het jaar, me dunkt.

Labels: ,28.8.08

HEHE

Net weer een blogpostje NIET gepost.
Dat kan ook eens deugd doen.

Labels: ,27.8.08

HET WOORD VAN WOENSDAG : 'VLIEGTUIG'

Labels:GLORIEKEEPERS VAN WELEER

Standard ziet af van het plan om oud-doelman Gilbert Bodart op te roepen voor een galamatch met sterspelers van weleer. Verwacht wordt dat hij toch alles en iedereen zal doorlaten...

Om maar te zeggen dat het wat triest is hoe de grote keepers van de glorieperiode van '86 (Pfaff, Bodart) nu een na een zielig ten onder gaan. Straks Munaron in de cel voor een mislukte snoepwinkeloverval en Preudhomme voor aanranding van de geit van Leterme bij een vriendenbezoek?

En o ja, hoe ging dat liedje ook alweer? (Gilbert Bodart, de keeper van Standard...)

Labels: ,26.8.08

IN MEMORIAM (2)

Met een lichte zweem van schuldgevoel melden we u eveneens het heengaan van een ongekend aantal koolwitjes, motten en ander gevlinderte. Het moet gezegd dat de vrolijk fladderende beestjes in onze tuin een mooi scala aan bont gekleurde en heerlijk geurende bloemen en planten toebedeeld krijgen, maar tevens een duo aan dodelijk efficient jagende en springende killerkatten.

Kater Rino was al Koning van het Kadaver, maar nu geeft zelfs zijn eerder luie zus Batida blijk van prima jagerskwaliteiten als het fladderende toestanden op minder dan 1,5 m hoogte betreft. De witte moordbrigade gaat zelfs in samenwerking op pad en is vooral hilarisch als ze zich aan Matrixachtige sprongen wagen, waarna ze uiteraard nogal lomp op struikjes of plantjes neerploffen.

Hoeveel slachtoffers er te betreuren vallen is niet duidelijk, maar we vinden toch geregeld platgeklopte motten- en vlindervleugeltjes in de tuin en in de living.

Labels: ,IN MEMORIAM (1)

We melden u met spijt in het hart, het heengaan van onze zonnebloemen. De pitten waren met veel liefde in de huiskamer geplant en bewaterd. We hadden ze zien groeien en zich naar de zon zien richten. En toen ze groot genoeg waren had Kipje haar zelf opgekweekte plantjes netjes in de tuin geplant, op een door de zon gul beschenen plekje.

Maar helaas, een leger vraatzuchtige slakken heeft zich op de jonge plantjes gestort alvorens die een kans hadden gekregen zich ten volle te ontplooien, enkel een paar kale stengels achterlatend. En dat terwijl wij altijd netjes proberen de slijmerige beesten met onze verpletterende stappen te ontwijken.

't Zal ook gedaan zijn dat!

Labels: , ,25.8.08

WE ZIJN FANTASTISCH!

Hoezo ontgoochelende Spelen? Ja, tuurlijk trekt het op niks en moet er wat gebeuren met het beleid, maar kwestie van eens tegendraads te doen wil bavada nu eens stellen dat de Belgen het zowaar fantastisch gedaan hebben in Peking.

Want we staan maar mooi 46e in de medaillestand! En dat is toch nog netjes voor landen als India, Griekenland, Kameroen, Nigeria, Kroatie en Zuid-Afrika. En als wij ons qua bevolkingsaantal vergelijken met pakweg Nederland, wat moeten ze in India dan niet gaan doen!

Labels: ,SHOW EN SPEKTAKEL

Gisteren half indommelend liggen staren naar de slotceremonie en ondertussen ook de openingsshow van de Spelen alsnog gezien. Normaal gezien ben ik niet zo dol op dansen en showtoestanden, maar het moet gezegd dat good old Zhang 'Hero' Yimou, puik werk heeft afgeleverd. Afgezien van het slotstuk, wat iets teveel neigde naar een foute zangshow op de Duitse televisie, was het veelal verbluffend visuele pracht en een magnifiek gecoordineerde choreografie van duizenden acrobaten en dansers. De drummertjes, de boekdrukkunst, de toren op het eind,... flink wat memorabele momenten en een schril contrast met het allegaartje op de volkse carnavalskar waarmee de Britten ons moesten warm maken voor 2012.

Het zag er allemaal zo kleurrijk, zo perfect uit dat ik verdorie vermoedens heb dat Pixar er wat mee te maken heeft!

Labels: ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries