bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

11.9.08

BAVA IS ER ZES!

Ik was het eerlijk gezegd zelf bijna vergeten, maar vandaag is Bart Vandamme jarig! Deze website bestaat dag op dag zes jaar en dat kunnen we moeilijk onopgemerkt voorbij laten gaan. Indertijd gestart als feestelijke edoch respectvolle hulde aan '1 jaar nine eleven' en ondertussen een al zes jaar naarstig voortploegende blog. Er zijn er veel bijgekomen (die vast stukken beter en succesvoller zijn), maar er zijn er al honderden die er by now een punt hebben achter gezet ook. En voor het succes en de roem hebben we het nooit gedaan. Daar hebben we andere troeven voor.

Maar kom, dit jaar geen 'bavadag', we feesten al genoeg binnenkort. Iedereen mag er wel een drinken op mijn gezondheid (niet op mijn kosten) en jullie mogen nog eens lachen met het amateuristische startgedoe. Niet dat ik er nu zo bedreven in ben, maar kom : zo zag het er in den beginne uit.

Labels: ,10.9.08

HET WOORD VAN WOENSDAG : 'NIEUWSFLESJES'

Labels:FIFTEEN SECONDS OF FAME

Allee, Bavada heeft zijn fifteen minutes of fame beet, te weten 'seconds' in dit geval. In de tweede aflevering van het programma 'Chef in Nood' op de vtm kwam De Bonte Os aan bod, een familiezaak die wel eens aan een heropfrissing toe was. Naar mooie reality tv-traditie was het weer een afwisseling van pijnlijke vaststellingen, genante momenten en netjes geregisseerde en uitgeschreven emoties. En een cameo van bavada dus.

Yours truly (die de familie overigens ook kent) was er begin dit jaar geweest voor de gazet, toen de opnames voor het programma aan de gang waren. En die manipulatieve flurken van het productiehuis hebben het dus aangedurfd de beelden die toen gedraaid waren (twee keer uiteraard, want in een keer hadden ze het niet goed, de amateurs) in hun showtje te monteren.

Gevolg : instant smsjes gisteravond en vandaag nog een pak reacties via mail en op de werkvloer over mijn verse vedettestatus. Afijn, het kon erger geweest zijn, maar ze mochten wel mijn naam juist geschreven hebben. En misschien de naam van de krant eens vermeld hebben.

Labels: ,9.9.08

WEB TREK

Mijn mailbox begint Star Trekjes te krijgen, me dunkt. Bij enkele van mijn berichten kreeg ik de volgende melding:

"This item is being archived by Enterprise Vault.
Do not copy, move or delete this item
"

Of anders wat? Bezoek van de imperial forces? The Borg op mijn bureau? En waar zweeft die Enterprise Vault dan wel? In een vaste baan rond het hoofd van MijnheerrRik?

Labels:8.9.08

BIZZY

Ja jongens, het is hier druk. Nog een geluk dat we voor de rest niet teveel te doen hebben.


WAAR TREK JE DE LIJN?

De trouwtoestanden lopen vlotjes en alle regelingen zitten tot dusver netjes op schema. Zo zijn rond deze tijd bovendien ook alle uitnodigingen de deur uit en da's nog eigenlijk het ambetantste punt. Want daar komt altijd de vraag bij 'wie wel' en 'wie niet'? De evenwichtsoefening is niet eenvoudig en zelfs nu we een naar ons idee aannemelijk concept gevonden hebben blijf je met een gevoel zitten dat je er nog mensen zou willen bij vragen.

Zeker op het werk is het moeilijk een lijn te trekken. Want je beperkt je tot de mensen waarmee je het nauwst mee samenwerkt en het meest contact mee hebt, maar daarnaast zijn er natuurlijk nog wel een aantal mensen waar je ook goed mee overeenkomt. Van een andere editie, van een andere afdeling zelfs. Identiek dilemma trouwens voor vrienden uit de jeugdbeweging, oud-kotgenoten, een aantal goeie medewerkers, vroegere collega's en ga zo maar door. Kunnen wij het helpen dat we iedereen sympathiek vinden?

Nu, we hebben gekozen voor een kleinschalig gedoe en je krijgt er nu eenmaal nooit iedereen bij natuurlijk. Al was het maar omwille van de veiligheidsvoorschriften.

Al wie er nu niet bij kan zal ons in de komende maanden dan maar moeten vaststekken in een of andere kroeg voor een traktaatje dan he!

Labels:(c) 2002 - 2009 // bavada industries