bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

3.10.08

TWEE WEKEN

Nog twee weken en ik ben een getrouwde vent.

En in die twee weken maak ik nog twee gazetjes, gaan we nog naar 't filmfestival in Gent, komen de dj, de traiteur en fotograaf Hullabaloo nog langs, gaan we nog naar 't personeelsfeest en twee dagen naar een clownesk spektakel in de stad (waar we even mee zullen proberen een wereldrecord te verbreken). We doen nog twee optredens mee met Vox Musica en ik moet nog eens naar de nierspecialist.

Maar los daarvan zijn we op ons gemak eigenlijk.

Labels:2.10.08

ORCS IN ROESELARE

Onthutsend nieuws in de mailbox, want ik kreeg deze week een persberichtje binnen dat hier vrijdag een ORC-installatie wordt geopend. En dat kan zomaar, een fabriek opstarten waar monsterachtige vechtgedrochten worden gekweekt? En dat mag zomaar? Heeft Lord of the Rings de mensen dan echt niks bijgebracht?

Het is ontstellend hoe weinig er eigenlijk nagedacht wordt alvorens ze hier aan iets beginnen, want Hobbits, Elfen of Dwergen die de boel hier gaan redden heb ik nog niet opgemerkt. We gaan het moeten doen met een Kleine Gnoom, vrees ik, maar die is momenteel met andere dingen bezig.

Labels: ,1.10.08

'VERTROUWEN IN DE BANK'

Goed nieuws voor Schollen, Rnic, Losada en co, want Anderlecht liet weten dat 'er nog vertrouwen is in de bank'.

Labels: ,HET WOORD VAN WOENSDAG : 'GROOTBANK'

Labels: ,TROPIC THUNDER

Gisteren dankzij de Brico Film Days in avant premiere naar Tropic Thunder kunnen gaan kijken, de film over een actieheld op z'n retour, een awardwinnende karakteracteur en een flatulente komiek die samen een Vietnamfilm gaan draaien en plots temidden de realiteit belanden. En het moet gezegd, dat is een bijzonder amusant filmpje. De hele film lang over the top (maar toch niet plattekes), hilarische cameo's van onder meer Tom Cruise en Tobey Maguire en vooral de nodige zelf- en andere spot.

Hier meer

Labels:30.9.08

DE AFREKENING

Je hebt altijd wel mensen die me eens opbellen om middels een artikeltje in de krant dit of dat te bereiken en soms kan daar wel eens een verhaal in zitten. Een herkenbaar menselijk fenomeen, iemand die iets zoekt, noem maar op. Maar af en toe heb je ook wel eens flurken die via de krant willen afrekenen met hun demonen.

En bij uitbreiding hun ex-vent, hun bankier of hun verhuurder. "We gaan het eens in de gazet zetten", is het uitgangspunt, alsof wij hier (1) alles zomaar op papier flansen en (2) dat een oplossing is. Deze week is het trouwens extreem. Eerst al een trezebees aan de lijn gehad die me haar advocaat wou doorgeven om aan te klagen dat ze na ziekte, een rugoperatie en nog een waslijst aan miserie geen sociale woning kreeg, maar de vreemdelingen wel. En daarna dan een dipshit die beweerde bij zijn bank (geen nood, GEEN grootbank, want anders kelderen die aandelen weer!) aan de deur gezet te zijn omdat zijn smoel de filiaalhouder niet aanstond, en omdat ze hem te vaak over de vloer kregen. Na een halve dag had ik al begrip voor die mensen.

Voeg daarbij nog de vrouwzoekende blinde vent, de militaristische schilderijkwast en de eindeloze rij van sjarels die hun buren er middels een artikel willen bij lappen en ik zou me verdorie gaan afvragen of ik geen ander beroep zou kiezen. Iets tussen een relatiebureau en een huurmoordenaarsagentschap in. Iemand een offerte?

Labels: ,29.9.08

WOENSDAG STREEPJESDAG

Via Facebook gevonden en ondertussen is het bijna zover : streepjesdag. Yet another opgeklopte en onnodige hype, absoluut, maar hoewel ik doorgaans niet te vinden ben voor dat soort 'Doe eens mee met dit-dag' of 'Allemaal mee met dat-week' vind ik deze wel tof eigenlijk. Bedoeling is dat iedereen nu woensdag massaal in streepjestrui naar het werk, school op in het straatbeeld op duikt.

En 'massaal' niet zozeer als in 'doe vijf truien over elkaar aan' of 'om het meest streepjes' (anders haalt mvdr het al te makkelijk van de Kleine Gnoom bijvoorbeeld), maar eerder als in 'overtuig ook je collega's om mee te doen'. Benieuwd of het ook echt zichtbaar zal zijn. Nu, gezien we het er hier al wel eens over hadden op de vloer (kotjesmensen en streepjespeople) doe ik wel mee en haal ik woensdag alvast mijn streepjestrui uit de kast.

Hokjesdenken, vast en zeker, maar voor een keer mag het.

Labels:(c) 2002 - 2009 // bavada industries