bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

28.11.08

MAN BIJT HOND

Het blijft geniale televisie, hetgeen de mensen van Man Bijt Hond maken. Althans da's mijn gedacht. Zoals gisteren ook weer. Een jonge hippe vogel van 19 die aan pinten zat te lurken en die een blind date had met een braaf, maar ietwat nerdy meisje. Totale uitersten, maar toch deed die dude zijn best om interesse te tonen en vroeg hij naar haar dromen. 'Vier kindjes', zo bleek, waarop hij onthutst 'Hoeveel?!'. Geen idee of het wat zal worden.

Daarna kregen we een gezin te zien waar papa en mama dochterlief assisteerden bij het opstellen van het verlanglijstje voor de Sint. Voor het eerst, want 'de Sint had wat slecht belegd in aandelen en moest dus wat voorzichtiger zijn'. Mooi en triest tegelijk, zeker toen het dochtertje zei dat die ene poppenkast wel mooier was, maar de andere goedkoper... en het dus die zou worden. Je zag de papa ergens breken, maar het zal een situatie zijn die zich rond deze tijd in veel huiskamers afspeelt.

De MBH-reportages zijn altijd respectvol, nooit uitlachtelevisie en toch kijk je diep in het binnenste van de mensen mee. Da's een kunst. En o ja, ik wil zo'n mini MBH-hond uit de generiek voor Sinterklaas!

>> UPDATE: Het filmpje!

Labels: ,HET NIMMER GRIJZE LIJSTJE

Collega freaq is al een tijdje bezig met het opstellen van lijstjes van 'wansmakelijke' deuntjes die hij en zijn bezoekers hopeloos beu zijn gehoord, vandaar dat ik bij deze een tiental wijsjes heb opgelijst van recente nummers die ik maar niet grijsgedraaid krijg.

Misschien dat freaq het ook nog op z'n to do had staan, hij moet het zeker niet laten, maar ik geef jullie alvast de mijne mee, mijn platen van 2008 :

01 Beirut - Nantes
02 Elbow - One day like this
03 Devotchka - How it ends
04 Editors - Bones
05 Fleet Foxes - White Winter Hymnal
06 Sigur Ros – Inni Mer Syngur Vitleysingur
07 The Last Shadow Puppets - The Age of the Understatement
08 Daft Punk - Harder, Better, Faster, Stronger (live)
09 Interpol – No I In Threesome
10 Gotye - Learnalilgivinanlovin Hearts A Mess

Zonder poll en tjoetjoeb, de filmpjes moeten jullie zelf maar zoeken. Maar zeggen of jullie takkoord zijn of niet, dat mag wel. En wat er ontbreekt natuurlijk.

Labels: ,26.11.08

HET WOORD VAN WOENSDAG : 'SNEEUWPRET'

Labels: ,24.11.08

CRIMEWAVE

Dat Witse Halle laat splitsen en dat Van In Brugge even laat ontploffen, hier in het regiofabriekje heeft een speurder pas echt een kluif. Op de koelkast hangen al een tijdje briefjes die oproepen enerzijds bedorven goederen (yoghurtpotjes en andere zuivel) te verwijderen en anderzijds geen voer van anderen te jatten.

En nu is er ook in de toiletten een boodschap te lezen, die een al te enthousiaste ontlaster oproept wat meer vezelrijke voeding tot zich te nemen en zo wat meer respect te tonen voor het schoonmaakpersoneel en zijn collega's.

Een hele rist betichtingen dus, gaande van (poging tot) vergiftiging, over diefstal tot ...eh... sluikstorten. En de briefschrijver, hoe zit het daarmee? Weet die meer? Spanning! Suspens! Shit!

Nu, naar bavada's mening is alles met elkaar gelinkt. Mijn theorie is dat iemand tegenwoordig met opzet bedorven voedsel achterlaat, om zo de dief (vermoedelijk iemand met een eetstoornis) te dwingen steken te laten vallen. Rond of in het toilet dus. En volgens mij is die iemand dezelfde persoon als de briefschrijver... Tadaaaaa!

Labels: , ,DARDENNEN DOEN DEUGD

Het was kort, ons weekendje, maar het heeft verdorie deugd gedaan. Ons weekendverblijf in het ontieglijk kleine ardense gat La Cornette (een gehucht met veertien huisjes zonder bakker, kroeg of gsm-bereik), was een schattig kabouterhuisje net geschikt voor twee en gelukkig ook voorzien van een gezellig op te stoken kacheltje.

In de buurt vonden we risky kronkelwegeltjes (spannend in pikkedonker EN sneeuw!), het kasteel van Bouillon dat we voor ons alleen hadden, een handvol doodse Waalse stadjes zonder horeca maar MET kapsalons, rechtstreeks van prentkaarten geplukte sneeuwdecors en zowaar een bowlingbaan. Kipje won. Uiteraard.

Qua avontuur konden we ons laven aan struisvogelsteak en everzwijn, en uiteraard aan de terugreis. Sneeuwstormpje rond Bergen en dan vanaf Doornik tot thuis stapvoets verkeer op de autostrade, wat ons uitgebreid de kans gaf om eens aan 30 per uur op de autostrade te sjezen. En te genieten van het ...eh... landschap.

Labels: ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries