bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

9.1.09

VAKANTIE!

Vorige week nog maar vakantie gehad (verplicht, want eigenlijk werk ik liever rond de eindejaarsdagen), maar nu al moeten we weer aan de slag, om de puzzel voor de vakantieweken van 2009 enigszins in elkaar gelegd te krijgen. Niet simpel in ons geval, want zowel Kipje als ikzelf (zelfde firma) krijgen een waslijst van voorwaarden, parameters en filters voorgeschoteld waaraan ons vakantieplan dient te voldoen. Zoveel dagen in die periode, maximaal zoveel na elkaar en absoluut zeven te nemen op dagen met temperaturen tussen de 12 en 18 graden.

Dan nog eens rekening houden met het feit dat er op onze beide afdelingen permanenties moeten zijn, dat er mensen met en zonder kinderen zijn en dat je als getrouwd koppel toch graag samen vakantie hebt.

Eerlijk gezegd, ik denk dat we best een paar dagen vakantie aanvragen om het hele kluwen eens deftig te bekijken!

Labels: , , ,8.1.09

HET RUIKT HIER... NAAR RAUWE EGBERTS

Kan iemand mij een logische uitleg geven waarom de koffierayon, en uitgerekend de koffierayon, in mijn plaatselijke Okay-afdeling nu al voor de tweede week op rij naar vis ruikt? Prima dat ze in de supermarkt verse vis verkopen, maar dat wil niet zeggen dat die geur overal (of op zeer specifieke plaatsen) moet verspreid worden. Ik heb het oord in kwestie aan een nauwkeurig onderzoek onderworpen, maar kon eerlijk gezegd niks verdachts vinden. Geen achtergebleven kabeljauwfilet tussen de koffiebonen, geen zalmmoten naast de bekertjes die je kunt proeven. Nu, ik ben ook CSI niet natuurlijk. Iemand die zou weten waar het wel kan aan liggen?

TBR, deelt die kerel die jij kent daar nog de lakens uit?

Labels: , ,IRONIC

Ah, Bietje is back.
En meteen weer goed op dreef!

Labels: ,VOORNEMENS

Jullie ook (goede) voornemens gemaakt? Ik zeg elk jaar dat ik daar niet aan meedoe (toch nog nooit gerookt en ik drink amper een glas), maar ik merk nu toch weer aan mezelf dat ik zowaar weer aan een boek ben begonnen ('Tegenvoeters' van Bill Bryson), dat ik met wat plannen zit om werkgerelateerde toestanden anders aan te pakken en dat ik zelfs het bloggen weer wat systematischer aanpak.

Pronostiekje tot hoelang dat allemaal zal duren?

Labels: ,7.1.09

BREAKING NEWS : KEISSE BETRAPT OP MASKEERMIDDEL

Iljo Keisse betrapt op maskeermiddel

Meer op hln.be...

Labels: ,HET WOORD VAN WOENSDAG : 'IJSPISTE'

Labels: ,BACK FROM THE DEAD

Is het typisch voor de regio, zit er een trend aan te komen? Geen idee, maar ik heb nu wel voor de derde keer op een jaar tijd te maken gehad met een onterecht doodverklaarde. Een gast die je via-via kent en van wie langs dit of dat kanaal verteld wordt dat ie de pijp uit is. Zelfmoord de ene keer, de laatste twee keer een zwaar verkeersongeval. Geruchten gaan snel en binnen de kortste keren is de halve stad er van overtuigd dat de persoon in kwestie al onder het gras ligt.

Ook deze week was het weer van dattum. Een jonge gast die op oudejaarsdag in Gent van z'n fiets gereden zou zijn, met een dag later de dood tot gevolg. Bijzonder spijtig, want een sympa kerel die ik vaag kende doordat ie ooit nog voor de krant had geschreven.

Maar kijk, krijg ik hem twee dagen later wel niet aan de lijn zeker? Blijkt dat z'n broer vreemde sms'jes had verstuurd en dat dat nieuws plots wel heel snel verspreid geraakte. Luguber, een bijzonder stomme grap (als het al zo bedoeld was) en vooral vervelend voor de kerel in kwestie die dan geconfronteerd wordt met vrienden die verrast zijn te ontdekken dat hij nog niet verast is.

Toch maar zotjes, zo'n geruchtenmolen.

Labels: ,6.1.09

VRIESKOU

We hebben deze middag vlees uit de diepvries gehaald om te ontdooien. Geen idee of dat tegen vanavond wel zal gelukt zijn eigenlijk, met de huidige vriestemperaturen.

Maar bon, anders steken we het nog even in de frigo om op te warmen he.

Labels:ALTIJD WINNAARS

Zelfs als het slecht gaat, dan nog zijn er altijd winnaars. Da's zo met de crisis (kringwinkels, frituren,...) en da's ook zo in de politiek. Neem nu Spirit. Qua partij zonder enige twijfel een electorale dwerg geworden met ondertussen een minieme aanhang, intern een chaos met weg- en overlopers, interne ruzies, afrekeningen en twisten en moddergooierij. En die kan hard aankomen als het eens gevroren heeft.

Maar voor de grafische en reclamesector? Jongens toch! Een fantastisch cadeau, want op amper een jaar drie namen en dus telkens een verse huisstijl en daarmee ook telkens weer een nieuwe campagne om het zootje aan de kiezer bekend te maken, stickers, vlaggen, stickers en stapeltjes briefpapier.

Winnaars van categorie twee zijn dan vermoedelijk de jeugdbewegingen die met de overtollige ballonnetjes en stylo's met de oude logo's nog wat kunnen aanvangen...

Labels: , ,5.1.09

EINDEJAARSVRAAGJES

Vergeet 'beste film' of 'cd van het jaar', DIT zijn zonder enige discussie de ultieme eindejaarsvraagjes.

3. "En wuk meugn we joe wensn?" (Een originele nieuwsjaarswens misschien, dankuwel)

2. "En? Goed gevierd met de dagen?" Een universele vraag die iedereen aan iedereen lijkt te stellen. Ik kreeg ze zelfs aan de koffiemasjien van een fabriekjesonderdaan van wie ik niet eens de voornaam ken...

1. "En hoe is 't nog in 't getrouwde leven?" (Zonder enige twijfel de klassieker van de voorbije weken! Met dat voordeel natuurlijk dat je heel wat absurde en cynische replieken kunt bedenken)

Labels: ,'T ZIJN ZOTTEN DIE SHOPPEN

In drie dagen heb ik al van pakweg vijf, zes mensen gehoord of gelezen dat ze zaterdag in alle drukte naar 'de solden' geweest zijn. Hier in eigen stad, een paar in Gent, een stuk of vier in Antwerpen. Dat moet ook wel, want die drukte moet natuurlijk van ergens komen. En dat allemaal om als eersten de kans te hebben van die koopjes dan, vermoed ik. Om de beste stukken er uit te pikken. In ons land zijn er nog net geen doden gevallen, maar het zal er ooit nog wel eens van komen.

Wel, ik zie er eerlijk gezegd de lol niet van in, aan mij gaat dat allemaal voorbij. Aan Kipje ook trouwens. Bovendien vraag ik me af of je dan echt wel zoveel voordeel doet op 'dag 1'. Waarom niet gewoon een paar dagen of een weekje wachten en dan op je gemak gaan? Omdat alles dan al weg is? Dat wil ik wel eens zien. De winkels hebben massa's stock en zullen ongetwijfeld nog wel grotere kortingen in petto hebben.

Bovendien moet je het complete plaatje in ogenschouw nemen van zo'n shoppingdag temidden duizenden koopjesgrage madammen. Als de omgerekende kost van de naft, de stress, (on)vrijwillige slagen en verwondingen en parkeerbonnetjes lager is dan de korting die je hebt weten te bekomen, DAN heb je misschien een koopje gedaan.

Labels: ,2009 OPGESTART

De eerste maandag van 2009 en echt het gevoel weer te starten. Een vers gazetje opstarten, drie minuten MNM beluisterd en meteen weer geswitched naar Stubru (iieeks, twee kakelende sidekicks!) en zelfs wakker genoeg om ergens met een zekere drive aan alles te beginnen. Nu nog.

Je hoort overal zeggen dat het nog erger wordt, dat het zwaarste nog moet komen, maar desondanks hebben wij vooral plannen. Geen voortplantingsplannen, mocht iemand daar op een maandag vreemd genoeg al aan denken, wel wat investeringen in en rond het huis. Een grote, zieke boom die wel tegen de vlakte zou mogen gaan (laten we hem Lars noemen), het verder installeren van onze dubbele beglazing (alea jacta est wat dat betreft), en dan nog wat nuttige uitgaven die ons het leven wat makkelijker kunnen maken. En neen, geen sliplift of 'close 2 system'. En een reisje, dat ook, maar eens niet naar de dardennen.

En intussen ook wat werken uiteraard. Veel werken, want we zijn noeste West-Vlaamse werkmieren die bedrijvig voor dat bekende media-imperium in de weer zijn en onze dikke veertig uur in de week kloppen. Als dat maar te rijmen valt met 'gezond blijven'! Duimen dus dat er niet weer nierstenen opduiken (ambetantste nieuwkomer van 2008) of dat er geen vers euvel opduikt.

Ach, we gaan het allemaal wel zien zeker? Aan de start van vorig jaar hadden we nooit gedacht (afijn, Kipje toch niet), dat we ondertussen al ruim twee maand getrouwd zouden zijn en dat ik nu zou zitten wachten op de resulaten van een nieronderzoek. In spanning afwachten wat er zich aandient en daar wat van maken.

Meestal een krantje, soms iets veel beters. Beste wensen, lieve lezertjes!

Labels: ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries