bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

23.1.09

DIPSHIT/TOPHIT VAN DE WEEK (2)

De tweede aflevering alweer. En de Dipshit van de Week is eigenlijk al meteen een 'all time favourite'. Ik kan soms wel genieten van De Zevende Dag, met regelmatig wel pittige debatten en doorgaans leuke sportanalyses, maar wat er teveel aan is, is presentatrice Indra Dewitte. Zeker nu ze de touwtjes er grotendeels in handen heeft. Ze flirt met muzikanten, stelt idiote vragen, geeft weinig blijk van dossier- of welke andere kennis dan ook en laat gasten zich 'bijzonder comfortabel voelen'

Tophit van de week is dit keer ... Koningin Fabiola! Okee, ik ben geen fan, nooit geweest trouwens, maar je moet toegeven dat het een prestatie is om door twee vooraanstaande mediabedrijven dood verklaard te zijn en dan toch nog uit de doden te herrijzen. Tip top is ze nog niet en misschien legt ze een dezer alsnog het loodje, maar het Spaanse spook is nog niet helemaal verslagen!

Labels: , ,22.1.09

OBAMA BIS

Als Obama nu al voor de tweede keer z'n eed heeft afgelegd, is dat dan strikt genomen meteen ook zijn tweede ambtstermijn?

En wie had gedacht dat hij die ging halen!

Labels: , ,REIS 2009 : SCHOTLAND

De vakantiepuzzel was niet eenvoudig, maar in grote lijnen ligt het nu ongeveer vast. En daarmee ook het feit dat we na Denemarken in 2007 en een korte trip naar Hastings in 2008 ook dit jaar eigenlijk weer noordwaarts trekken voor een reisje. Schotland is onze bestemming en we zijn blij dat we nog voor de zomer kunnen gaan. In mei om precies te zijn.

Da's niet alleen leuk omdat we dan niet echt superlang moeten wachten op onze officieuze huwelijksreis (want okee, dat weekendje dardennen was not the real deal), maar ook omdat Schotland in de zomermaanden nu eenmaal niet zo'n goed idee is. Hoogseizoen, sure, maar ook omwille van de midges, vervelende muggen die dan en masse van de partij zijn. Die zullen er in mei ook al zijn, maar minder talrijk.

Zodoende kunnen we nu beginnen plannen, uittekenen, vooruitkijken en aftellen. En neen, we brengen geen sloten whiskey mee.

Labels: , ,DE MENS

Grappig hoe De Slimste Mens je idee over bekende medemensen kan wijzigen. Ik was gisteren zowaar door het dolle heen dat Koen Wauters Peter Van De Veire middels tactisch vernuft naar huis speelde!

Allee, Wauters van Clouseau en de VTM! En Van De Veire van StuBru geweest!

Labels:21.1.09

HET WOORD VAN WOENSDAG : 'ZEBRAPAD'

Labels: ,20.1.09

WHAT IF...

Als Fabiola nu het loodje legt, zo binnen een uurtje of zo? Verdringt ze dan Obama als hoofdpunt in het journaal vanavond? Of zal Jan Becaus dan de enige zijn die tijdens de redactievergadering pro royalty als opener pleit?

En wat als haar laatste woord 'banana' is?

Labels: , ,OBAMA BANANA

Vandaag is naar verluidt een belangrijke dag voor de geschiedenisboeken. Niet omdat we uitsluitsel krijgen over onze vakantieaanvraag, niet omdat je via de site van een klooster uit Zonnebeke nu ook online kunt bidden, maar wel omdat Barack Obama de eed zal afleggen als president van de Verenigde Staten. En omdat mensen zot zijn, onstaan er uiteraard ook tal van randfenomenen. Gadgets en winkeltjes, maar ook weddenschappen op de woorden die Obama zal gebruiken in z'n speech.

Zo is er naar verluidt een hele kleine kans dat hij 'banana' zal zeggen en kan je daar dus veel geld mee verdienen. Wel, indien IK president zou worden, ik zou daar meteen op inspelen. M'n eigen naam 'abusievelijk' eens inwisselen voor 'banana', of het ergens elders insmokkelen. Ik zou m'n speech waarschijnlijk als volgt afsluiten.

"Yes we can. And god bless America. Banana."

Bonk! Een paar durvers schatrijk, je reputatie als vrolijke flurk kracht bijgezet en meteen een nieuwe boost voor de economie! Nu, ik heb er toch maar geen geld op ingezet.

Labels: ,19.1.09

DE BEDENKERS - REEKS 3

Vanavond is er de finale van de tweede reeks van De Bedenkers en daarin zullen we zien dat het Close 2-systeem het zal halen. Of de C'rush natuurlijk. (...) Of dat Anti-Whiplashding, of het Papiermaatje. Nu, gezien ook deze reeks weer van zich laat spreken en alvast een paar vondsten en productjaas heeft opgebracht die daadwerkelijk in de winkelrekken komen, zal er vast ook wel een derde reeks komen.

We durven langs deze weg dan ook een paar suggesties doen voor mogelijke uitvindingen voor die reeks. Niet dat we ze zelf gaan uitwerken, daarvoor zijn we te lui, niet handig genoeg en hebben we uiteraard geen tijd, maar we komen toch af en toe op een vondst waarvan we denken : 'kijk, daar bestaat nu nog eens niets voor' of 'daar zit nog een gat in de markt'.

Daarom -in primeur- geeft Bavada nu al de finalisten voor de DERDE reeks van De Bedenkers prijs!

- De Zeiljas (Een creatief kledingstuk waarmee je in geval van stevige wind veel sneller naar huis fietst, zonet nog bedacht door Kipje)
- De verwarmde fiets- en/of autobanden, die geen problemen meer hebben met sneeuw en ijs
- Een alternatief voor die ambetante flappen die in de Colruyt de koelruimte van de rest van de winkel scheiden (daar moet nog eens over nagedacht worden)
- ...

Of kennen jullie er nog misschien?

Labels: , ,MUSIC MAESTRO!

Zaterdag zoals aangekondigd wat bonnen gaan opdoen en zo zitten we nu onder meer met een mooie voorraad verse cd's. Veel plaatjes kopen we niet meer, maar een paar keer per jaar vullen we dan de voorraad weer aan.

En zo daveren de boxen in het vroemtuig en thuis tegenwoordig weer, met de nieuwe van Antony and the Johnsons, Viva la Vida (enzovoort) van Coldplay (Mainstream geworden of niet, nog altijd prima nummers), Gulag Orkestar, de eerste van Beirut en... de Klara Top 75!

We hadden nog niet echt iets van klassieke muziek in huis (of het zou dat fantastische luitgedoe moeten zijn), maar nu hebben we in een klap acht schijfjes met de ultieme klassiekers samen. En ik kan je verzekeren dat het de moeite is!

Het volume in m'n boomcar staat even luid als bij Daft Punk, maar ik denk dat de argeloze voorbijganger zo mogelijk nog meer opkijkt.

Labels: ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries