bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

6.2.09

DIPSHIT/TOPHIT VAN DE WEEK (4)

Tijd voor ons vaste rubriekje. En de Dipshit van de Week is dit keer ontegensprekelijk Michael Freilich van Joods Actueel. De hele heisa rond het Man Bijt Hond-filmpje kent u wel, maar hij is vooral Dipshit hier omdat de mop die hij bij Tomas De Soete (verkeerd) vertelde absoluut niet grappig was en hij daarmee de Joden een slechte dienst bewijst. Nu moeten we denken dat je niet alleen niet mag lachen met Joden, maar ook dat ze zelf nog eens niet grappig zijn.

Tophit van de week is dan weer de reeks 'Van vlees en bloed', met hier nu toevallig den Herman als vertegenwoordiger, omdat hij er nu eenmaal altijd bij is. Blijft op een hoog niveau en zoals verwacht zorgt de reeks weer voor een pak hypes (de bospoeper, de Emmer der Vernederingen,...) en zowaar een revival van het slagersbestaan! Binnenkort elk knelpuntberoep zijn fictiereeks!

Labels: , ,5.2.09

DOKTERS EN DOCHTERS

Op een tijdje Neighbours na (een jeugdzonde toen ik nog een klein bava'ke was) heb ik eigenlijk nog nooit een soap gevolgd. Het kan me niet boeien, de bordkartonnen personages EN decors komen vaak lachwekkend over en de plottwists zijn doorgaans al te fel overdreven.

Maar laten dat nu net de troeven zijn van Dokters en dochters, de minisoap (op scenario van Neveneffecten) aan het einde van Man Bijt Hond. Alle genoemde cliches zitten er in -inclusief de overdreven synthpopmuziekjes- het is kort en snedig en dankzij de soms sublieme acteerprestaties van de plaatselijke amateurgezelschappen is het smullen van de echte, soms onbedoelde, menselijke emotie.

Je raakt verslaafd, het is spannend en het feit dat de personages dit keer weer dik en jong zijn, dan weer twintig jaar ouder en wulps, zorgt alleen maar voor een extra touch. We zijn er thuis nog nietuit of het nu de dementerende grootmoeder, dan wel de superintelligente zoon van Tanguy zal zijn die uiteindelijk de waarheid zal onthullen, maar we blijven alleszins kijken!

Labels: , ,4.2.09

HET WOORD VAN WOENSDAG : 'PLAKBAND'

Labels:3.2.09

LACHEN MET JODEN

Maar weinig mensen zo goed weten omgaan met die hele 'lachen met Joden'-heisa als Tomas De Soete deze ochtend op Studio Brussel. Hij had Michael Freilich van Joods Actueel aan de lijn, die probeerde uit te leggen dat er wel met Joden mag gelachen worden, alleen niet met bepaalde cliches en met de holocaust. 'Want dan komt Hitler terug en zo...'

... waarop De Soete Freilich dan maar vroeg een goeie Jodenmop te vertellen, die WEL toelaatbaar is. En hij deed het nog ook!

Labels: ,2.2.09

DIPSHIT/TOPHIT VAN DE WEEK (3)

Wat later dan voorzien, maar we zijn er vrijdag niet meer aan toegeraakt.

De Dipshit van de Week zat er eigenlijk al een paar weken om te vragen. De ene partij na de andere in de vernieling rijdend, het cultuur- en het sportbeleid wat jaartjes aan het terugschroeven en wanhopig aan zijn ministerpost aan het vasthouden als zat hij er nog comfy in de moederschoot... Neen Bert was niet zo goed bezig. En dan op z'n blogje maar fulmineren tegen jan en alleman, wie doet nu zoiets?

Gelukkig was er dit weekend nog Niels Albert als Tophit van de week, en met hem bij uitbreiding eigenlijk de hele Belgische veldritploeg. Okee, superspannend was het WK niet echt, daarvoor lag de wedstrijd te snel in een duidelijke plooi, maar het was wel mooi om te zien hoe er toch een ploeg op een lijn stond en sponsorbelangen even aan de kant werden geschoven. Onze minister van sport kan trots zijn!

Labels: , , ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries