bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

27.2.09

HA!

electric vibratorWoensdag : Flurk vertelt in een interview over een strijkcentrale dat ze ooit eens een vibrator in een wasmand gevonden hebben. Bavada vindt dat een leuke quote en verwerkt dat in het artikel. Tekst wordt nog eens doorgestuurd, maar er komt geen reactie.

Donderdag : Flurk mailt en belt door het dolle heen. Op donderdagmiddag. Moet aangepast worden. Mag ab-so-luut niet verschijnen. Want wat moeten de mensen toch niet denken?! Ja, dat heeft de flurk wel gezegd, maar dat was tussen de lijnen. Mag dus niet gedrukt worden. Hoezo te laat? Kunnen de persen gestopt worden? Kan dat tegengehouden worden? Kan de flurk eventueel hogerop gaan? Nog wat mails, nog een paar telefoontjes. Dit krijgt sowieso nog gevolgen! Je zal nog telefoon krijgen!

Vrijdag : En jawel! Flurk belt opnieuw. Bazen flurk zijn heel blij met het artikel. Vinden het zelfs uitermate positief. Meer nog, quote over vibrator wordt als heel komisch gezien. Flurk excuseert zich voor reactie.

Ha!

Labels: ,DIPSHIT/TOPHIT VAN DE WEEK (7)

De Dipshit van deze Week dan maar. En da's goeie ouwe George W Bush geworden. Amper van het voorplan verdwenen, maar daar is hij alweer. Dubya gaat zowaar op wereldtoernee, om toespraken te gaan geven. Geen idee of de kaartjes even snel gaan uitverkocht zijn als voor AC/DC of Madonna (zijn dansact en lichtshow gaan waarschijnlijk ook minder spectaculair zijn) trouwens. Nu, het zou me nog niet verbazen (zijn Amerikaanse connecties indachtig) als De Schuer hem op Rock Werchter zou programmeren!

Voor de Tophit van de week moeten we naar de Oscaruitreiking. Daar kaapte Slumdog Millionnaire verdiend acht posturekes weg en twee daarvan waren voor componist A.R. Rahman, de 'Mozart van Madras'. Deze topcomponist, die ik -toegegeven- vooraf niet kende, maakte een machtige soundtrack en schreef ook het themanummertje Jai Ho dat nu al een week in mijn kop zit. Alleen jammer dat ze de cd niet hadden gisteren.

Labels: , , ,26.2.09

STREEKNIEUWS UIT DE OUDE DOOS

In een boekske van een geschiedkundige gezelschap dat we hier toegestuurd krijgen stond dit keer een artikel over een driest voorval van honderd jaar terug. Toen zijn blijkbaar twee kinderen omgekomen bij een brand van een 'strooien kotje'. Tragisch, maar heden ten dage is vooral de beschrijving ongeevenaard. Een klein voorbeeldje:

"Waarschijnlijk hebben de kleinen met stekskens gespeeld, want opeens bemerkten de voorbijgangers dat gansch het kot in laaie vlam stond. (...) Toen men hen kon buiten krijgen waren zij schier gansch verkoold."

Je ziet maar, kinders, voorzichtig als ge met stekskens speelt!

Labels: ,WEIRD

Het is raar werken de laatste tijd. Er komt meer en meer bij, terwijl anderen minder en minder mogen doen. Echt ambetant loop ik er niet van, maar aangenaam is het dan ook weer niet per se. Het is niet direct die der vernederingen, maar ik heb toch de indruk dat er bij sommige mensen emmertjes aan het vollopen zijn.

Ik vraag me ook af of het -bij mij bijvoorbeeld- onbewust in de kleren kruipt en in de welke dan precies. Want het zou dan natuurlijk al veel oplossen als het plots een paar graden warmer zou worden. Dan laat ik die gewoon lekker thuis!

Maar kom. Ik denk dat we goed bezig zijn.

Labels: ,25.2.09

HET WOORD VAN WOENSDAG : 'BEGRAFENISSTOET'BAVA VRAAGT ZICH AF

Als een firma die zich specialiseert in wegenwerken massaal personeel ontslaat. Staan die dan ook plots op straat?

Labels: ,23.2.09

TRUITJES

Ah, mooi zo. Gisteren de laatste veldrit gezien van het seizoen en volgende week is er alweer de start van het wielerseizoen op de weg. Allee, dat van de rechtstreekse uitzendingen op televisie dan toch.

En da's goed, want anders blijft de strijk te lang liggen!

Labels: ,DIPSHIT/TOPHIT VAN DE WEEK (6)

Deze hadden jullie nog te goed, de Dipshit van deze Week. Dit keer kozen we voor Yves Leterme, die zijn triomfantelijke terugkeer heeft aangekondigd op het hoogste politieke toneel. De ex-formateur, ex-premier, het ex-stemmenkanon en wat weet ik nog allemaal duwt dan toch de tsjevenlijst tijdens de komende Vlaamse verkiezingen. Geen opvolgersplaats dus, maar een stek bij de effectieven. En het is duidelijk, Yves 'heeft het nog'. Want deze week trok Leterme mee met z'n favoriete ploeg Standard op Europees avontuur naar Braga en prompt gingen ze met 3-0 de boot in. Misschien moet ie meteen maar de Europese lijst trekken?

De Tophit van de week halen we uit de persoonlijke sfeer dit keer. Kipje was vorige week jarig en omdat bavada op de avond zelf met een verplichte vergadering zat, hebben we er dan maar een hele 'feestweek' van gemaakt. Een drink voor de ouders, een gezellig avondje voor ons tweetjes (met de nodige cadeautjes) op vrijdag, feestje op zaterdag en voor de rest slingers, ballonnetjes, onnozele en kleine verrassingen de hele week door. Meer moet dat allemaal niet zijn om ons Kipje blij te maken.

Labels: , ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries