bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

13.3.09

DIPSHIT/TOPHIT VAN DE WEEK (9)

Deze week koos ik als Dipshit van de Week Ilse Beyers van Dag Allemaal. Niet dat ik jaloers ben omdat haar boekske mooie groeicijfers kan voorleggen in deze tijden (Ons gazetje telde vorig jaar OOK nog meer lezers dan het jaar ervoor), maar de manier waarop ze dat doet stoort me. Dat ze nu deze week Dipshit is, heeft te maken met de heisa rond de ouders van Margot De Ridder, maar er zijn tal van voorbeelden. Dag Allemaal brengt dat allemaal zo smeuig, zo vettig en zonder enig respect voor de privesfeer van die mensen dat ik er een slijmerige rochel van in mijn keel krijg. De showbizzmensen voor de kar spannen om hun lezerskudde te laten likkebaarden en de meestal makke verhaaltjes daarvoor dan maar wat aandikken en opkloppen met de maizena der duimzuigerij. Want Vlaanderen is Engeland nog niet. Zielig, soms misdadig. Jammer dat het leesvee volgt.

Nog een geluk dat we ook altijd een Tophit van de week hebben. En dat is deze week Pieter Embrechts. Sowieso heb ik erg genoten van het ietwat speelse 'Mag ik u kussen?' op Canvas deze week, waarin drie mannen dingen naar een vrouw, en deze titel ging dan ook tussen de drie deelnemende venten en ook wel Maaike Cafmeyer, die prooi van dienst was. Nu, omdat Dimitri Leue net iets te klef en 'klassiek romantisch' overkwam en Jelle De Beule dan weer te vadsig te werk ging, wint Embrechts hier het pleit. Ook al omdat ik die eigenlijk heel straf vind in al de rest wat hij doet. Maar voor alle duidelijk : hij moet mij daarom nu niet komen binnendoen he!

Labels: , ,ON TO DUMFRIES!

Het is niet simpel om onze vakantie wat vorm te geven tussen de drukke tijden door, maar ondertussen hebben we toch ons vakantiehuisje kunnen boeken. En dat hebben we gevonden in Zuid-Schotland, in het stadje Dumfries.

Idyllisch ding, leuk stadje, vlakbij enkele grote wegen die vlotjes naar Edinburgh en Glasgow leiden en voor de rest niet ver van enkele mooie plekjes die we willen bezoeken. Dat ziet er dus niet mis uit.

Nu op de agenda : ferry boeken, de streek en bezienswaardigheden voort uitpluizen en m'n Schots (en scheef) accent bijschaven.

Labels:11.3.09

MEEL

Moeha. Voor de lol eens geteld hoeveel mails ik ongeveer binnenkrijg in mijn meelbox op een dagje. Die van het werk dan.

Wel, voor vandaag zijn dat er een zestigtal! (En dan reken ik het gezever gemijmer onder collega's en die naar Kipje niet eens mee)

Pfff...

Labels:HET WOORD VAN WOENSDAG : 'HARTSVRIENDIN'

Labels: ,SUGGESTIEBOX

Clearly the other way round doesn't work, dus : Graag een klein lokaaltje met een paar pc's (afhankelijk van de vraag) waar de redacteurs die dat willen in alle stilte en hermetisch afgesloten van elk overleg en gezwets gewoon teksten kunnen schrijven en een krantje kunnen maken.

De redactieruimte mag dan voor mijn part een groot koffie-, brainstorm- en tetterkot worden.

Labels: ,10.3.09

TONY SCHNEIDER

Ik was gisteren op een soort 'interviewmarathon', met vier kloeften van gespreken quasi na elkaar. En dan is het wel plezant als de mensen je vriendelijk ontvangen. Een fruitsapje 's ochtends, een aperitiefje op z'n tijd... dat kan de pijn wel verzachten.

Maar bij een gezin 's namiddags was ik toch even de kluts kwijt. Ik had hun vraag of ik iets wilde drinken net beantwoord met 'Gho, een watertje of wat fruitsap of zo', toen de ietwat mompelende vrouw antwoordde met 'Nen Tony Schneider, is da goe?...'

'Tony... eh. Jaja.'. Niet te moeilijk maken, vriendelijk aannemen. En dan zien we wel. De Tonissteiner was trouwens prima!

Labels: , ,9.3.09

WINNIE THE POO?

Deze middag gezien bij het doorbladeren van de 'reclaamkes' : een Winnie the Pooh-knuffelbeer met baarmoedergeluiden. Bleirende poppen, dat kende ik al, en blaffende hondenknuffeltjes ook. Maar dit is toch nieuw. Baarmoedergeluiden, wel eh, het is al even geleden, dus wat moet ik me daar dan bij voorstellen?

Rustgevende klotsklanken? Gedempte 'koetsjie-koetsjie'-kwelende tantes? Een naburige spijsverteringssoundtrack? ...

Labels: ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries