bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

27.3.09

DIPSHIT/TOPHIT VAN DE WEEK (11)

De Dipshit van de Week is dit keer een medicus, met name Luc 'blood and bones' Beaucourt. De spoedarts haalde vorige week nog mooi de limiet op bij Lijst Dedecker toegelaten te worden (door netjes meer dan 170 te sjezen en route), maakte deze week zijn overstap naar LDD bekend, maar gaat dan uiteindelijk toch niet naar zijn derde politieke partij. Naar eigen zeggen om zich op z'n job te concentreren, maar mogelijk omdat ie de eerste plek niet kreeg. Voor Verstrepen dan waarschijnlijk.

Tophit van de week niet Kim CLijsters, niet Excelsior Moeskroen, maar Dennis van Wijk, trainer van KSV Roeselare. Voor nieuwjaar was zijn ploeg quasi zeker van degradatie, maar door een paar mooie sportieve ingrepen staat er nu weer een ploeg op het veld. En ook naast het veld laat de trainer zich opmerken. Zo nam hij het iniatief om voor een belangrijke match tegen Tubeke het hele bezoekersvak daar te vullen, sprak hij zelf sponsors aan en is het resultaat dat er volgende week zaterdag vijftig bussen enthousiaste fans naar Tubize trekken, zonder dat het de club of de fans een cent kost. Alleen maar hopen dat het enthousiasme wat afstraalt en dat ze winnen he!

Labels: , ,GEKANKER

Het wordt stilaan erg, de toevloed aan vrolijke berichtjes op de 'gezondheidsluikjes' van de nieuwswebsites. Dagelijks word je er overstelpt met meldingen waarvan je allemaal ziek kan worden. En opvallend is vooral dat je eigenlijk overal kanker van krijgt. Google maar eens, je krijgt kanker van frietjes, van cornflakes en van de kleurstof E128. Ook meer algemene fenomenen als oorlog en nachtwerk zorgen voor kanker, maar voorts ook rood vlees, teflon, aspartaam, roken (uiteraard) en barbecuen. En nu zelfs ook thee.

Als je er eens over nadenkt, dan vrees ik dat je vooral ziek kunt worden als je leeft! Dood zijn dan maar, lekker gezond.

Labels: ,25.3.09

HET WOORD VAN WOENSDAG : 'STEAKPARTIJ'

Labels: , ,24.3.09

WITH A LITTLE HELP

U heeft er vast al van gehoord, Amelie wil euthanasie. Maar ze heeft geen levensbedreigende ziekte en mag dus niet. Wel, met een beetje creativiteit zijn er toch wel alternatieven te verzinnen?

Kan haar bed niet plots dichtklappen? Kan ze niet alle pilletjes van de andere rusthuisbewoners gaan afpitsen? Of misschien wil Amelie misschien plots meedoen aan Wipeout (zie foto)? Kortom, er is altijd wel iets te vinden he...

(bavada heeft dit uiteraard niet geblogd. De broer van MNC zat op mijne PC)

Labels: , ,KIM CLIJSTERS NAAR K3!

Even verrassend als het nieuws gisteren dat Kathleen K3 verlaat, zal dit ongetwijfeld inslaan : Kim Clijsters komt K3 vervoegen! Vandaag stond al in Het Laatste Nieuws te lezen dat er een zoektocht op televisie zou starten om een nieuwe, derde 'K' te zoeken, maar dat lijkt ons maar een loos bericht. Wie zou er daar immers uitkomen? Kim'Kay? Ksandee? Klotilde?

Neeneen, gewoon nuchter denken en eens afvragen waarom Kim Clijsters de voorbije maanden zo intensief aan het trainen is. Om weer te gaan tennissen? Right... Ze is gewoon al een tijdje bezig met haar nieuwe carriere als zangeres. Populair bij de jeugd was ze al, ze is blond en ze heeft de conditie om zo'n tourprogramma en uitputtende shows aan te kunnen. Kunnen zingen is trouwens minder van belang, dat gebeurt wel 'in de mix'. Ons lijkt het duidelijk, Klijsters wordt de nieuwe K!

Verwacht je dus maar een spreidstand-danspasjes en liedjes met een sportieve inslag in de toekomst.

Labels: , ,23.3.09

NIET SIMPEL

Via een van de afdelingen van Het Fabriekje hier wordt sinds kort een 'geheugengids' aangeboden. Kan je nagaan hoe lastig het West-Vlaamse doelpubliek het heeft als ze met een probleem of een vraag daaromtrent bellen...

Labels:ONAANGENAAM THUISKOMEN

Er zijn heel wat manieren om 'onaangenaam thuis te komen', daar kan iedereen van meespreken, en ook wij mochten er gisteravond eentje beleven :

's Avonds naar huis rijden en op zo'n vijftig meter van waar je woont, op een vrij drukke baan, een doodgereden kat passeren. In de vlucht. 'Oei, dat was precies...' Een witte kat, met een donkere kop. Vervolgens het laatste eindje met een opgedreven hartslag naar huis rijden, parkeren, binnenstuiven en daar maar een van de twee kattenbeesten aantreffen. Roepen dan maar, zoals gebruikelijk met de zak kattenkoekjes schudden, maar zonder resultaat, en het ergste vrezen. Beiden een beetje het noorden kwijt zijn al.

En dan bang, met z'n tweetjes, die weg afstappen. Stap per stap dichter naar dat hoopje poes dat daar ligt. Is hij het? (...) Toch nog links en rechts kijken voor aankomende wagens, en gaan kijken. Goed kijken... en een zucht van verlichting slaken. Fjoew! Het was toch onze kater niet. Een onfortuinlijke cat-a-like.

Nog nooit zo blij geweest een dooie kat te zien eigenlijk...

Terug thuis was de kater dan een minuutje later present om -ietwat verbaasd door al die aandacht- zijn voorraad koekjes en knuffels in ontvangst te nemen.

Labels: ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries