bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

17.4.09

DIPSHIT/TOPHIT VAN DE WEEK (14)

Als Dipshits van de Week opteer ik voor de dronken flurken op Carrefour de l'Arbre tijdens Parijs-Roubaix vorige week. De naam van mijn pronostiekploegje was 'Darfur de l'Arbre' en het was ook een hel op de kasseien van het noorden. Niet zozeer door de staat van de weg, wel door de staat van de 'supporters'. Horden ladderzatte pipo's met meer flets bier dan bloed in hun aderen die de weg versperden, met vlaggen en ledematen zwaaiden en joelden en tekeergingen als was het een publieke terechtstelling in de Middeleeuwen. Ze staken de weg over net voor renners passeerden, concurrenten werd bespuwd en met bier overgoten,... het was hallucinant. Als renner zou je nog liever door een jungle vol krijsende apen fietsen!

Neen, dan toch liever onze Tophit van de week . En dat is toch maar Susan Boyle, huisvrouw van 47 jaar die in Britain's Got Talent jury en publiek verbaasde met haar fenomenale stem. De looks heeft ze niet mee, daar moeten we eerlijk in zijn, de achtergrond evenmin, maar haar passage uit Les Miserables (die Bavada ook brengt zaterdag tijdens het Harmonie Proms Concert, maar dan gelukkig niet solo) is werkelijk een pareltje. Benieuwd of ze nu echt een kans zal krijgen.

Labels: , ,THE STONES (BIS)

De incrowd (Familie, Facebook, enz...) zal het wel al vernomen hebben, maar ik was deze week dus weer een paar dagen buiten strijd met m'n derde niersteen op een goed jaar tijd. Maandag had ik al wat gevoeld, Kipje had al gezien dat ik er bleek uitzag en dinsdag ging het alsmaar slechter. De spuit van de dokter had niet veel succes, want het werden nog een pijnlijke vierentwintig uur. Geen houding vinden, verkrampt liggen, gal overgeven van 't zeer, dat soort amusement. En net toen ik van plan was om toch maar naar het ziekenhuis te trekken (nog gewacht tot Kipje terug was van haar werk),... ging het plots een stuk beter. Waarschijnlijk had het onding net een of ander nauw kanaal verlaten.

Nu, ondertussen gaat het alweer wat beter, alleen heb ik door het overgeven weer massaal adertjes doen exploderen (as usual). Dus die rode spikkels op mijn gezicht zijn geen gevolg van een of andere toxische stof waaraan ik ben blootgesteld. Jammer, 't ware een mooi exlusief artikel geweest.

Labels: ,14.4.09

RONDE DOOR VLAANDEREN

Tot gisteren half tien wisten we nog niet echt wat we precies met onze paasmaandag (onze eerste vrije dag in 2009) gingen doen. Behalve dat we er een uitstapje van gingen maken. Uiteindelijk hebben we een startdoel uitgekozen, zijn we vertrokken met de wagen en zijn we dan etappegewijs teruggekeerd.

De verste bestemming was Zellik, net onder Brussel, waar geen zak te beleven viel. Van daar ging het naar Aalst, waar we een hapje zijn gaan eten en een stadswandelingetje hebben gemaakt. Daarna leidde onze uitstap naar Geraardsbergen, met een wandeling op de Muur, en naar het Muziekbos in Ronse. Afsluiten deden we nostalgisch in het Sint-Arnolduspark in Tiegem.

Uiteraard zorgden we voor de nodige bevoorrading en kozen we voor mooie, glooiende routes tussen al die pleisterplekjes, zodat we langs idyllische oorden als Smeerebbe-Vloerzegem en consoorten sjeesden. Afijn, genoten van de zon, geen files gezien en een aangenaam dagje beleefd. Op naar 1 mei!

Labels: , ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries