bartvandamme.be, volkomen serieus te nemen nieuwsblog. Bij voorkeur te consumeren in dagelijkse porties
BRENGT DE FUN TERUG IN FUNDAMENTALISME


>> GEEN LIVE STREAMING!
>> GEEN LIVE AUDIO!
>> GEEN SOMS YOUTUBE!
>> wat dan wel?
de weblog
de myspace
de flickr
de facebook
de ouwe fotoblog
den twitter
en mail bavada
>> vaste bavasoep
actualitiek
de boze burger
driest drama
media
televies
vreemde flurken
woensdagwoord
   
>> to do (korte termijn)
kamer leeghalen
kamer schilderen
kamer vullen
tuintafel afwerken
medewerkers zoeken
clean desk nastreven
subsidies opstrijken
veel (blijven) drinken
>> to do (lange termijn)
een bestseller pennen
senseo kopen
feestjes vieren
fietsen aanschaffen
migrainemedicijn vinden
kindje verzorgen
slapen waar mogelijk
deze lijst updaten
   
>> fabriekjesblogs
freaq
mvdr
midnightcruiser
nijst
smoefelgatje
kristof pattyn
tbr
debbie
portrettetrekker
j to the c
man-oeuvre
>> nog blogs
piglet
bietje
hullabaloo
dominiek
sven
weetniet
tales from the crib
down side up
duvelman
laure
woordenwisseling
   
>> actua
kw.be
de standaard
de morgen

nieuwsblad

deredactie.be
hln
>> lokaal vertier
de spil
cityscoop
st.-georges
cafe cirque
de schaduw
4AD
   
>> cinema
imdb
cinebel
boy meets girl
trailers
coming soon
>> tijdverslindende webfun
google fight
bubbleshooter
rood vierkantje
dopewars
en dan dit nog
   
>> moeziek
stubru
pitchfork
cutting edge
Humo's TTT Agenda
radio 1
>> praktisch
gmail
google
wikipedia

22.1.10

DE GROTE HAHA HAITISHOW

Gisteravond dan ook maar -tussen het lezen door- gekeken naar de grote benefietshow voor Haiti, al ben ik eigenlijk niet aan dat soort toestanden. Babbeltje hier en daar, onhutsend filmpje, verrassend artiestenduo, even over naar onze reporter die daar zoveel centen heeft verzameld,...

Maar kom, we hebben er toch van genoten. Vooral omdat we er griezelig vaak straffe persiflagemogelijkheden in zagen. "Ja, als je een amputatie moet doen in open lucht, dan sta je wel weer met beide voetjes op de grond natuurlijk". Da's trouwens bijna letterlijk zo gezegd. En Kris Peeters die op de vraag hoeveel de Vlaamse regering zal geven koeltjes antwoordt : "Niks. We hebben net alles aan Opel gegeven, sorry daarvoor." Of Leterme die Martine Tanghe zegt dat ze best een andere vraag stelt als ze nog een benefietshow wil maken. 'Ca me bouge', als reactie van de ambassadeur op de vele steun en een spot die naar beneden dondert door het immense applaus. En zo zijn er nog tal van mogelijkheden...

Nu ja... 't is nog wat te vroeg zeker? En geen zorgen hoor, we hebben vorige week ook al gestort.

Labels: , ,21.1.10

PLATLEGGEN

AB InBev is al een tijdje afgesloten door vakbondsmensen en daardoor ligt stilletjesaan het hele land droog, toch wat de aanvoer van Jupiler, Stella en Hoegaarden betreft. En nu de geruchten over de sluiting van Opel ernstig de kop opsteken, spreken ook de vakbonden daar er van om de fabriek af te sluiten en 'oorlogsbuit' aan te leggen. 'Er zal geen Opel meer van de band rollen!'

Boeiende precedenten zijn dat, wetende dat er nog wel wat onzekere tijden en daarmee sociale conflicten kunnen aankomen. Want waar zal het eindigen? Als er een probleem is bij Janssen Farmaceutica, geraken we dan niet meer aan onze pillen? Kunnen de aardappelboeren in een doemscenario onze frietkoten lam leggen? Of is er een kans dat er door een trieste evolutie plots geen karnemelk meer in de rekken te vinden zal zijn?

En vooral : als de journalisten of de drukkers weigeren nog iets naar buiten te laten komen, weten we dan eigenlijk nog dat er een sociaal conflict is??

Labels: ,20.1.10

HET WOORD VAN WOENSDAG : 'BOOMBAL'

Labels:PROTEST REPORTERS TER PLAATSE?

Wat was dat gisteren in het Journaal? Geen geluidsmannen meer mee op locatie? Een vakbondsactie van de reporters ter plaatse uit protest tegen besparingsplannen van de top? Het wat 'laten hangen' door de te hoge werkdruk van de voorbije dagen en weken misschien??

Want ik weet niet of het nog mensen is opgevallen, maar ik heb alvast niet veel begrepen van Andre Vermeulens verslag vanop de luchthaven in Haiti (op pakweg een tiental meter van een draaiend vrachtvliegtuig) en van dat van Chris De Nijs (vlak naast een drukke autoweg bij AB InBev).

Journalistiek zal er niet veel op aan te merken geweest zijn, maar het was alleen spijtig dat je amper iets kon verstaan van wat zij (of de geinterviewde) te vertellen hadden door het oorverdovende achtergrondlawaai. Misschien vanavond een stand-up van op de Brusselse ring, of van naast een box van een rockconcert??

Labels: ,19.1.10

DE EERSTE

Elk jaar is het weer afwachten... wat wordt het eerste drama, waar krijgen we de eerste grote ramp, wie wordt de eerste beroemdheid die het loodje legt. In 2009 was er op 23 januari de bloederige raid van Kim De Gelder in Dendermonde en begin februari kregen we immense en verwoestende bosbranden in Australie.

Nu zijn we nog zover niet en hebben we al kennis gemaakt met Ronald Janssen en ligt Haiti in puin. Het zou wel eens een stevig jaartje kunnen worden, en dan is er nog geen A-class celebrity gesneuveld!

Labels: ,(c) 2002 - 2009 // bavada industries